SD:s partiledare Jimmie Åkesson under en partiledardebatt 2016. Partiet är det som flest vill lämnar riksdagen, enligt en ny undersökning.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson under en partiledardebatt 2016. Partiet är det som flest vill lämnar riksdagen, enligt en ny undersökning.

Sverigedemokraterna är det parti som flest väljare skulle rösta bort från riksdagen om den möjligheten fanns, visar en ny undersökning från Yougov.

Totalt är det 44 procent av väljarna som vill att Sverigedemokraterna lämnar riksdagen, visar undersökningen som gjorts på uppdrag av Metro.

På andra plats bland partierna som väljarna helst inte hade sett i riksdagen kommer Miljöpartiet, vilket 21 procent tycker.

Jämfört med augusti är det något färre som vill att Vänsterpartiet lämnar riksdagen nu i september, från 12 procent till 9 procent, en minskning som är statistiskt säkerställd.

LÄS MER: 43 mest googlade frågorna om partiledarna – här är svaren

Det är få väljare som inte vill se de övriga partierna i riksdagen. Fyra procent vill slippa Socialdemokraterna och tre procent vardera vill inte se Centerpartiet, Kristdemokraterna eller Moderaterna i riksdagen.

Det parti som minst personer vill lämnar riksdagen är Liberalerna, något som bara en procent av väljarna vill, enligt undersökningen.

En av tjugo väljare skulle inte vilja rösta bort något parti alls, och åtta procent vet inte vilket parti de skulle vilja rösta bort.

LÄS MER: 37 kändisar: Så kommer vi rösta i valet 2018

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset