Romeo och Julia, eller Leonardo DiCaprio och Clarie Danes, kysste gärna varandra.
Romeo och Julia, eller Leonardo DiCaprio och Clarie Danes, kysste gärna varandra.

Puss puss! Eller kanske inte? Hur ofta vi kysser vår partner varierar stort, visar en ny undersökning från Yougov gjord på uppdrag av Metro.

Har du funderat över hur ofta du kysser din partner jämfört med andra par?

En ny undersökning från Yougov gjord på uppdrag av Metro visar att 30 procent av alla svenskar kysser sin partner flera gånger om dagen. Det är ännu vanligare i åldrarna 18-34, där 48 procent uppger att de kysser varandra mer än en gång per dag.

Samtidigt uppger 26 procent att de kysser sin partner en gång per dag.

LÄS MER: ”Läsare avslöjar: Så många har vi kysst”

Men det är inte alla som verkar gilla kyssar. 6 procent av alla svenskar uppger att de aldrig kysser sin partner. För åldrarna 18-34 är siffran 7 procent, vilket den också är för de som är 55+.

8 procent svarar att de kysser sin partner mer sällan än en gång i månaden medan 4 procent uppger att de kysser sin partner en gång i månaden.

Generellt är svaren jämna mellan kvinnor och män i undersökningen.

Hur ofta kysser du och din partner varandra? (I procent)

 

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av YouGov under perioden 17-20 mars 2017. Sammanlagt har 1 058 intervjuer genomförts via YouGovs panel med män och kvinnor 18-74 år. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,9% (procentenheter).

Yougov

LÄS MER: ”Riskerar fängelse för kyss”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Yougov Kyssar