"Game of thrones" är en av världens populäraste serier.
"Game of thrones" är en av världens populäraste serier.

Svenskarna föredrar att titta på serier framför filmer. Det visar en ny undersökning från Yougov på uppdrag av Metro.

Att prata om tv-serier vid kaffeautomaten på jobbet tycks bli allt vanligare, och det är kanske inte så konstigt med tanke på streamingtjänsternas seriesatsningar de senaste åren.

Cirka en av fem svenskar, 18 procent, uppger att de tittar på serier varje dag, och många uppger att de tittar på serier flera gånger i veckan. 14 procent tittar 5-6 dagar i veckan, och 19 procent tittar 3-4 gånger i veckan. Samtidigt är det enbart 5 procent av svenskarna som aldrig tittar på serier.

LÄS MER: ”Här är de bästa filmerna på Netflix 2018”

Det visar en ny undersökning från Yougov om svenskarnas serievanor.

Undersökningen visar också att de flesta följer 2-3 serier i nuläget och att serietittande är mer populärt än att titta på filmer.

Om valet står mellan att enbart titta på serier eller enbart på filmer väljer hälften av svenskarna att titta på serier. 3 procent väljer film och 17 procent vet inte vad de skulle välja.

De flesta, 60 procent, följer serierna på streamingtjänster som Netflix, SVT Play och Viaplay. Hälften tittar på serier på linjär-tv och 7 procent laddar ner serier på nätet.

LÄS MER: ”Här är de bästa dokumentärerna att streama just nu”

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 12-15 januari 2018. 1526 personer har genomfört undersökningen.

Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval.

Källa: Yougov

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tv-serier Yougov