"Mitt förbud är exakt som Trumps inreseförbud för muslimer, fast mot heterosexuella istället."
"Mitt förbud är exakt som Trumps inreseförbud för muslimer, fast mot heterosexuella istället."

Under onsdagen svors Youtubekomikern Elijah Daniel in som borgmästare i den amerikanska staden Hell. Efter att han som sitt första beslut förbjudit heterosexualitet avsattes han – timmar efter att han svurits in.

Efter att han under två dagar ringt till olika städer i USA och frågat om han kunde få bli deras borgmästare lyckades Youtubekomikern Elijah Daniel bli borgmästare i staden Hell i Michigan. Komikern hade tidigare framför allt gjort sig känd efter att han på fyllan skrivit en homoerotisk novell om Donald Trump med namnet ”Trump Temptation: The Billionaire & The Bellboy”, som snabbt kom att bli en viral bestseller.

LÄS MER: UppsKATTad borgmästare attackerades av hund

– Jag letade efter en stad som ville låta mig bli borgmästare. Och i Hell låter de dig bli det för 100 dollar, så jag stack till Michigan och svors in, säger Daniel till Huffington Post.

Så fort han svurits in gjorde han sitt bästa för att få igenom sin agenda, närmare bestämt att förbjuda alla heterosexuella i staden.

– Mitt förbud är exakt som Trumps inreseförbud för muslimer, fast mot heterosexuella istället, säger Daniel till Huffington post.

I sin kungörelse förklarade han att han som ung ofta fick höra att homosexuella skulle hamna i helvetet: ”Men nu försöker de heterosexuella ta även detta från oss”. Daniel lade upp kungörelsen på Twitter för maximal spridning.

I kunggörelsen skriver Daniel att heterosexuella får bo kvar i staden om de betalar 84 000 dollar, motsvarande drygt 670 000 kronor, eller om de hållit sig borta från heterosexuellt sex i ett år. Han uppmanade också till omvandlingsterapi för heterosexuella, som skulle ta sig formen av att dagligen ställa sig på den lilla stadens torg iklädd cargoshorts med ett scharlakansrött H.

Daniel gjorde kungörelsen som ett spratt, men blev avsatt som borgmästare kort efteråt.

”Det var roligt att bli avsatt, du borde testa @realDonaldTrump”, skrev han i en tweet till USA:s president Donald Trump.

Till Huffington post säger Daniel att Hell var en trevlig plats.

– Det var ett grymt ställe att besöka. Donald Trump borde åka till Hell snarast.

LÄS MER: Hunden Duke väljs till borgmästare – för tredje gången i rad

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om hbtq