Yvonne Dahlberg ifrågasätter att en del tycker synd om nyanlända slentrianmässigt och vill lyfta ett arbetsgivarperspektiv.
Yvonne Dahlberg ifrågasätter att en del tycker synd om nyanlända slentrianmässigt och vill lyfta ett arbetsgivarperspektiv.

Att slentrianmässigt betrakta nyanlända som utsatta kan skapa problem som inte finns. Det kanske är dags att börja tycka synd om arbetsgivarna istället som inte kommer åt den kompetens som finns, skriver Yvonne Dahlberg på Just Arrived, som hjälper nyanlända till jobb.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sällan har det pratats så mycket integration och inkludering på arbetsmarknaden som idag. Inte minst i Almedalen 2017. Sällan har det väl heller varit så angeläget.

2015 tog Sverige emot 162 877 asylsökande. Året efter kom 62 000, enligt statistik från Migrationsverket. I dag tar det i genomsnitt 8-10 år för en person som har kommit till Sverige innan hen får en ett fast jobb. 40 procent av de som kommit hit har fortfarande inte hittat en tillsvidareanställning efter den här tiden och 20 procent har aldrig haft ett jobb, visar siffror från SCB.

Jobbet är en viktig del i det flesta människors liv, oavsett om man är född i eller utanför Sverige. Att inte ha ett jobb innebär inte sällan känslor av frustration, hopplöshet och mindervärdeskomplex. Känslor som tyvärr lätt också kan övergå i känslor av utanförskap. 

Varje enskild människa som inte får komma igång att börja jobba, trots att hen inte vill något hellre, bidrar till den tragiska siffran.

LÄS MER: Abdulla Ahmad Miri: Fem år har gått sedan jag träffade min flickvän

Det är framför allt tragiska siffror för vårt samhälle. Den svenska arbetsmarknaden är god. Den 28 juni släppte Arbetsförmedlingen sin senaste rapport om framtidsutsikterna för omkring 200 yrken. Den visar en fortsatt mycket stark arbetsmarknad för många yrken under 2017 och första halvåret 2018. Samtidigt ökar kompetensbristen vilket får konsekvenser på arbetsmarknaden. Det tar längre tid för arbetsgivarna att rekrytera vilket hämmar sysselsättningsutvecklingen.

Samtidigt har vi mängder med människor som har kommit till Sverige från andra delar av världen. Människor som ofta upplever att det är svårt att komma in på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen bedömer att 78 procent av de inskrivna arbetslösa kommer att vara personer med det som kallas för utsatt ställning. Framför allt handlar det om att gruppen utomeuropeiskt födda fortsätter att öka kraftigt. År 2005 var endast drygt var åttonde inskriven arbetslös född utanför Europa. I april år handlade det om nästan varannan person. Denna trend bedöms bestå under 2017 och 2018. 

Nyanlända är inte en homogen grupp av människor. Alla har sin unika historia och bakgrund och att slentrianmässigt betrakta dem som särskilt utsatta skapar ibland problem som inte finns. Väldigt många av de som har kommit till Sverige har både utbildning och arbetslivserfarenhet som vi efterfrågar.

Vi kanske inte ska nöja oss med att tycka synd om nyanlända som inte får jobb? Vi kanske på allvar ska börja tycka synd om alla arbetsgivare som inte kommer åt den här kompetensen – som finns så nära. 

LÄS MER:Cissi Wallin: Vi vet inte vilka av er män som är kapabla att våldta oss

Yvonne Dahlberg har jobbat nära 10 år inom bemanning- och rekryteringsbranschen och är idag marknadschef på Just Arrived som hjälper nyanlända till jobb.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset