Jack Nicholson i den klassiska scenen i "The shining".
Jack Nicholson i den klassiska scenen i "The shining".

Jack Nicholson klassiska filmreplik från skräckfilmen "The shining" blev en otäck verklighet för en Karlstadsbo. En man högg sönder hans dörr med en yxa och skrek "Here's Johnny".

Det var när mannen stod i duschen som två andra män plötsligt slog sig in i lägenheten med en yxa, skriver Värmlands Folkblad

Samtliga män kände till varandra sedan tidigare. En av dem, en 44-årig man, blev så arg en kväll att han tog med sig sin 47-årige vän för att åka hem till deras bekant. 

LÄS MER: "Yxman slog till mot värdetransport" 

Det var då 44-åringen med en yxa högg sig genom ytterdörren, stack in huvudet genom hålet och skrek "Here's Johhny", precis som Jack Nicholsons rollfigur Jack Torrance i skräckfilmen "The Shining". Efter att männen tagit sig in i lägenheten slog de också sönder inredningen. 

Mannen som bodde i lägenheten lyckades fly naken upp i trapphuset där han skrek på hjälp. 

LÄS MER: "Yxman greps utanför skola"

Efter yxattacken gick 44-åringen till en bar där han sedan greps.

De två männen döms för olaga hot, grovt hemfridsbrott och skadegörelse. 44-åringen, som var den drivande, döms även till fängelse i sex månader och 47-åringen döms till villkorlig dom och samhällstjänst. De ska också tillsammans betala skadestånd på 25 000 kronor till mannen och drygt 11 000 kronor till bostadsbolaget för skadorna de orsakat i lägenheten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott