Politiker i Zürich medger att de har tappat kontrollen över prostitutionen – och hämtar idéer från bilarnas värld. De har kommit fram till att speciella garage för "drive-in-sex" och något som kan liknas vid p-automater för prostituerade är lösningen.

Förutom idéerna som de har lånat från trafikkontoret finns det fler nyheter. Prostitution ska bara tillåtas i ett gammalt industriområde och två andra områden för att göra sexhandeln "säkrare och mer diskret", rapporterar World Radio Switzerland. 
 
De första sex-garagen öppnar i augusti, men den schweiziska stadens politiker har fler åtgärder. Åldersgränsen för prostituerade, som i resten av landet är 16 år, höjs till 18 år. Prostituerade måste också finna sig i att betala en licensavgift på 40 schweizerfranc, motsvarande 300 kronor. Utöver detta måste de uppsöka en biljettautomat och stoppa in fem schweizerfranc (knappt 40 kronor) varje kväll de tänker jobba.
 
Företrädare för staden verkar vara stolta över sina nya idéer.
– Den stora skillnaden är att prostitution fram till nu har förekommit på offentliga platser. Nu ska vi ändra på det, flytta den från gatan till ett privat utrymme i ett gammalt industriområde som tillhör staden, vilket ger oss möjlighet att bestämma reglerna för sexhandeln, säger Michael Herzig på stadens sociala myndighet till World Radio Switzerland.
 
Stadens högste politiker är också positiv till lösningarna som ska styra sextrafiken i vad han anser vara en bättre riktning.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset