På onsdag kommer Zara Larsson att svara på läsarnas frågor i direktsändning i Metros nya webb-tv-satsning ”Fråga mig”. Metro tog pulsen på henne inför utfrågningen.

TT

I princip allt Zara Larsson gör i sociala medier snappas upp och omvandlas till nyheter. Men har hon någon tanke bakom det hon lägger ut?

– Jag har märkt att det finns folk som, vad jag än lägger upp, tycker att ”det här är en nyhet”. Det stoppar mig inte från att lägga upp vad jag vill. Jag står för det jag tycker och det jag känner, säger Zara Larsson.

–  Jag vet ju vad jag ska säga för att få i gång diskussionen. Och det gör jag ibland. Jag fattar vad folk går i gång på.

Du hyllas som en inflytelserik feminist, hur axlar du den rollen?

– Jag tycker det är asfett. Det är fantastiskt att folk tycker att jag förtjänar den rollen, även om jag själv inte alltid tycker att det är fantastiskt.

Men hon har inte alltid varit feminist – i högstadiet visste hon knappt vad det innebar.  

– Men det var då jag började umgås med folk som var mer kunniga än jag. Jag har lärt mig mycket från andra.

Hon berättar att hon kom in i tankebanor som hon aldrig tänkt tidigare.

– Det var ju för att jag inte förstod. Eller såg. Man såg inte strukturer eller hur samhället egentligen såg ut. Det är väl när man förstår som man kan erkänna att det finns privilegier för vissa.

Vilket är det värsta ryktet du hört om dig själv?

– Det är väl säkert att jag är elak. Eller att jag skulle ha sagt nej till folk som kommit fram gråtandes och bett om en autograf. Att jag bara skulle ha sagt ”nej, jag har inte tid”. Det skulle aldrig hända.

Har du blivit en diva sedan du blev känd?

– Jag kan inte komma i tid. Det går inte. Jag tror att det handlar om att jag aldrig fått en riktig utskällning för det, jag vet att jag kommer undan. 

En riktig jäkla utskällning är vad du behöver?

– Ja, jag skulle tro det. Faktiskt. Haha.

Ställa din fråga till Zara nedan:

Live Blog Zara Larsson 2
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset