Zara Larsson. 
Zara Larsson. 

Zara Larsson har snart gjort allt. Nominerad till bästa nya artist på MTV Music Awards. Förband till Beyoncé. EM:s officiella låt tillsammans med David Guetta. Att ta sig an Azalea på Way Out West blir förstås en smal sak.

Så vad gör egentligen en person, som blivit superstjärna innan hon gick ut gymnasiet om fem år?

– Jag håller på med exakt samma sak som jag gör nu! Släpper musik, turnerar och allt där emellan!

Kan det kännas som att karriären går för snabbt ibland?

– Nej, absolut inte. För långsamt, om något.

LÄS MER: Sven Melander: Du som hoppar på Zara Larsson backar våldtäktsmannen 

Men Zara Larsson rider inte bara på raketkarriären för egen del. Det känns som det knappt hinner gå en månad utan att någon halvt bortglömd kändisman reagerar upprört på någon av hennes tweets. Förra året var det Mats Günther Söderlund som rasade. I år har pensionerade golfproffset Jesper Parnevik blivit sur över hennes uttalanden om övergrepp på festivaler.

Varför tror du att de blir så sura när just du reagerar på orättvisor?

– Givetvis för att de känner sig kränkta. Vill väl också dra till med ”inte alla män” och sånt trams. Det finns många starka och kloka tjejer och unga kvinnor som säger ifrån men jag är ju redan i offentligheten, så det är svårt att missa just det som jag säger!

Beyoncé, som du ju spelat som förband till, har gjort en poäng av att väva in feministiska budskap i sina framträdanden. Kan vi vänta oss nått liknande på WOW?

– Jag anser ju inte att jag har så många feministiska låtar. Det jag sjunger om är ju kärlek, i alla fall i mina gamla låtar. Det blir mitt pop-set!

LÄS MER: Zara Larsson om den misstänkta våldtäkten: Fy fan för er killar 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Zara Larsson