Zara Larsson hotas på nätet efter att hon dissade den internationella mansdagen.
Zara Larsson hotas på nätet efter att hon dissade den internationella mansdagen.

Zara Larsson skrev på sin blogg att hon inte tycker att den internationella mansdagen behövs. Sedan dess har hon fått ta emot både hot och hat i sociala medier.

Det var på internationella kvinnodagen i söndags som artisten Zara Larsson, 17, skrev på sin blogg om sina tanke om den liknande dagen för män. 

”Ska jag ens behöva uttala mig om hur jävla mycket viktigare denna dagen är i jämförelse med mansdagen? Behövs mansdagen? Ta bort den. Den kommer inte bli saknad”, skrev hon i inlägget.

Idag skriver hon både på Twitter och på sin blogg, under rubriken ”Håll käften din lilla slyna”, att hon har fått ta emot en massa hat och hot i sociala medier efter att hon publicerade inlägget i söndags.

”Jag tycker det är förskräckligt att läsa vissa kommentarer jag får på mina sociala medier. Dödshot hit och dit. Folk ska slå ner mig och våldta mig och sedan tycker andra att det här med feminism börjar gå för långt. Det är hemskt att se hur mycket hat feminismen får när hatet borde riktas mot allt som feminismen kämpar emot”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset