Artisten Zara Larsson, 19 år, är det nya ansiktet i Arlandas utställning ”Welcome to my hometown” Något som popstjärnan väntat på. – Det känns fantastiskt, speciellt eftersom att jag har velat det här så länge, säger hon till Metro.

 

Zara Larssons ansikte finns nu bland de 90 porträtten på Arlanda som finns i ankomsthallarna.

– Det var på tiden, sa popstjärnan när tavlan avtäcktes.

På invigningen har hon bland annat med sig mamma Agnetha.

– Jag valde bilden själv, jag tycker att den är fin och cool. Mamma ville ju ha en bild där jag log, men jag tycker att den här var lite tuffare.

LÄS MER: ”Zara Larsson får sin första Englandsetta”

Hon säger att det känns fantastiskt att äntligen få pryda väggen.

– Jag kan inte säga att det har stört mig att inte ha varit här, men jag har längtat efter att få vara en del av de som hänger här! Det känns verkligen kul att jag får säga hej till alla som kommer. Jag vet i alla fall att jag tittar på de här bilderna varje gång jag kommer hem från terminal 5.

Såg du det här framför dig för några år sedan?

– Ända sedan de här bilderna kom upp har jag tänkt att här ska jag sitta, här vill jag vara.

Redan som liten sa Zara Larsson att hon vill bli världsstjärna. Med succéhits som ”Lush life”, ”Aint my fault”, ”Symphony” med Clean Bandit och EM-låten ”This one’s for you” med David Guetta är hon på god väg. Men hon känner sig inte i närheten av sitt mål ännu.

– Nej, gud! Men jag är på väg, jag tar lite myrsteg. Jag känner att jag har fått smaka på det, men jag vill ha hela kakan!

Det är just tanken på att nå mycket längre som hon menar gör att hon håller kvar fötterna på jorden.

– Det här är en gullig start för mig, men det håller mig väldigt ödmjuk när jag tänker på vart jag vill. För mig är det som att jag inte ens är i närheten och tanken på vart jag vill komma gör mig ödmjuk. Det är en lång väg kvar.

LÄS MER: ”Förebilden Zara Larsson prisad av regeringen”

I sommar väntar en hel del spelningar, och på torsdagen intar hon Gröna Lund i Stockholm.

– Jag hoppas att så många som möjligt vill komma och dansa med mig och att vädret tillåter det. Om inte så är det bara att slänga på er era regnjackor och paraplyer, för det kommer att bli riktigt kul!

Efter Ariana Grandes konsert i Manchester skedde en terrorattack. Hur går dina tankar som artist kring det, är du nervös för dina egna spelningar?

– Det är klart att man alltid tänker på det. Jag är inte så rädd själv, men jag har många kompisar som är extremt rädda över att bara vara i folkmassor. Det är så tråkigt att just en konsert blev ett motiv för en sådan attack. Det är ett evenemang där folk samlas, sjunger och känner glädje tillsammans. Det är något som går sönder i en när en terrorattack händer på en sådan konsert där det är så mycket barn och tonåringar. Men det kommer absolut inte hindra mig, eller någon annan artist heller förhoppningsvis, att fortsätta ha konserter. Det är väl det som är hela idén med sådana attentat, att det ska skrämma. Det är så hemskt.

Arlanda – Welcome to my hometown

Welcome to my hometown på Arlanda utgörs av 90 porträtt av personer som representerar Stockholm inom områden som idrott, musik, nöje, kultur, skönhet, entreprenörskap, mode med mera.

Galleriet invigdes år 2006.

För att kunna vara med i galleriet ska deltagarna antingen vara födda, bo, eller vara verksamma i Stockholm.

De 90 porträtten finns i ankomsthallarna på Terminal 5 och Terminal 2 på Arlanda.

Källa: Swedavia Airports

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset