Svenska Zara Larsson utsågs till årets nykomling på MTV European Music Awards. Priset delades ut av Jaden Smith.
Svenska Zara Larsson utsågs till årets nykomling på MTV European Music Awards. Priset delades ut av Jaden Smith.

Succén fortsätter för svenska Zara Larsson. På årets MTV European Music Awards bjöd hon på ett hyllat framträdande och utsågs till årets nykomling. Dessutom prisades hon tillsammans med fem andra i kategorin för årets bästa internationella artist.

Bebe Rexha, The Chainsmokers, DNCE och Lukas Graham fick alla se sig besegrade när Zara Larsson utsågs till årets nykomling på årets MTV European Music Award-gala.

– Va? Va? Wow? Jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna. Tack alla som röstade, sade den chockade sångerskan när hon tog emot sitt pris.

Larsson levererade också två kraftfulla nummer då hon och hennes tio dansare tog över scenen och framförde förra årets stora hit ”Lush life” och nya ”Ain’t my fault”.

Kort därefter trendade hennes namn globalt på Twitter och själv firade hon med en hälsning via Instagram:

”Jag är så otroligt tacksam över att vara bästa nya artist och bästa internationella artist på EMA. Jag älskar er gränslöst”, skriver hon och fortsätter:

”Det känns som att solen strålar i mitt bröst och det är tack vare er”.

”Helt amazing”

För tredje året i rad röstade fansen fram The Fooo Conspiracy till vinnare av det nationella priset årets bästa svenska artist.

– Det här känns så jävla overkligt, säger Oscar Enestad till TT.

Han var framförallt nervös över att ställas mot Tove Lo och Zara Larsson i kategorin.

– Jag är så upprymd och så himla glad. Att våra fans har röstat fram oss igen är helt amazing. Det bevisar verkligen hur dedicerade de är, säger han.

Bandet har just kommit hem från Chile där de har arbetat med ny musik och Enestad är trött och jetlaggad, så han firade kvällen lugnt hemma.

– Jag har lite ont i halsen, så jag ska nog ta en kopp te och njuta!

Flyr från USA-valet

Priserna i de tunga kategorierna bästa kvinnliga respektive manliga artist gick till Lady Gaga och Shawn Mendes. Justin Biebers ”Sorry” blev årets låt.

Green Day fick ta emot hederspriset Global icons och satte punkt för galan med med sin ”American idiot”.

– Det är riktigt härligt att vara i Europa just nu, sade sångaren Billie Joe Armstrong och fortsatte:

– Det är skönt att komma ifrån USA, om än bara för en stund, på grund av det fruktansvärda valet som pågår. Vårt land kommer snart att få en kollektiv hjärtattack.

Peter Dejong/AP/TT
Zara Larsson sjöng ”Lush life” och ”Ain’t my fault” på söndagens MTV EMA.

Vincent Jannink/AP/TT
Zara Larsson uppträdde på på MTV:s EMA där hon dessutom utsågs till årets nykomling.

Anders Wiklund/TT
The Fooo Conspiracy, som består av Oscar Enestad, Felix Sandman, Omar Rudberg och Oscar Molander, har röstats fram till årets svenska artist och är nu med och slåss om titeln som årets europeiska grupp. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Zara Larsson