Zeana Muratovic fick lämna "Idol".
Zeana Muratovic fick lämna "Idol".

Årets "Idol"-säsong är i full gång och i den första fredagsfinalen tvingades Zeana Muratovic lämna tävlingen. Veckans tema var topplista och Muratovic hade valt att sjunga Meghan Trainors "No".

Det var mycket jämnt i bottenstriden mellan Zeana Muratovic och Nicole Touma, men tittarna valde till slut att skicka hem 23-åringen från Göteborg.

– Det känns tråkigt men också roligt, för alla de här är tvärfeta, sade Zeana Muratovic i programmet och gjorde en gest mot de övriga idolerna.

Tidigare i veckan kritiserade hon låturvalet som fanns att välja på och var även missnöjd över det faktum att idolerna inte får göra om låtarna.

– Vi får inte skriva om något längre så det är liksom karaoke rakt av, det är konceptet nu. Visst, har man gett sig in i leken så får man leken tåla men jag tycker att det hade varit bättre om man hade fått vara kreativ, sade hon till TT då.

Nästa veckas tema blir "Det här är jag" och då gästar den amerikanska skådespelerskan och sångerskan Hailee Steinfeldt programmet.

Hyllades av juryn

Rebecka Karlsson fick stående ovationer av Nikki Amini, som tidigare har varit kritisk till henne och tyckt att hon känts "mer schlager än idol". Nikki var dock inte ensam om att gilla Rebeckas version av David Guetta och Zara Larssons "This one's for you".

– Om det är någon tjej som ska vinna "Idol 2016" i år så är det du, sade Fredrik Kempe, och tillade sedan att han tycker att hon sjunger låten bättre än Zara Larsson själv.

Även Liam Cacatian, Renaida Braun och Charlie Grönvall hyllades av jurytrion, som är ny för säsongen.

Fel låtval?

Juryfavoriten Cameron Jai lyckades för första gången inte leva upp till juryns förväntningar.

– Det här är första gången jag känner viss besvikelse. Jag är van att bli berörd av dig, sade Kempe.

Trion var överens om att Cameron inte hittade sig själv i sin stora favorit Justin Biebers "Cold water".

Jonas Ekströmer/TT
Rebecka Karlsson hyllades för sitt framträdande i årets första fredagsfinal i "Idol".
Jonas Ekströmer/TT
Quincy Jones III, Nikki Amini och Fredrik Kempe utgör årets nya "Idol"-jury.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset