Henrik Zetterberg slår in sin egen retur i det tomma målet bakom Henrik Lundqvist.
Henrik Zetterberg slår in sin egen retur i det tomma målet bakom Henrik Lundqvist.
Ishockey TT

Henrik Zetterberg gjorde ett av målen när Detroit straffbesegrade New York Rangers på bortaplan.

Men i straffläggningen missade "Zäta" och skapade sedan diskussion om att karriären snart är över.

Det är kroppen som kommer att avgöra, säger 37-åringen.

Detroits svenske centerstjärna Henrik Zetterberg har vunnit samtliga stora titlar inom internationell ishockey: OS-guld (2006), VM-guld (2006) och Stanley Cup (2008).

I natt svensk tid – efter att Zetterberg gjort ett mål i 3–2-segern efter straffläggning borta mot Henrik Lundqvists New York Rangers – skapades en diskussion i amerikanska medier om att "Zäta" ser slutet på sin karriär, enligt Expressen.

Kanske min sista chans att göra ett straffmål i vinter på Lundqvist, sade svensken i omklädningsrummet efter matchen, enligt tidningen.

"Viktig seger"

Sundsvallssonen Zetterberg – som spelat 15 år i NHL – har varit skadebenägen de senaste säsongerna, men dementerar att karriären snart skulle vara över. Hans nuvarande kontrakt löper över säsongen 2020–2021 med en årslön på 49,8 miljoner kronor.

Jag har tre år kvar på kontraktet. Det är kroppen som kommer att avgöra om jag klarar det eller inte, förtydligar Zetterberg för Expressen.

Han gjorde det viktiga 2–2-målet som såg till att ta Red Wings till en senare mållös förlängning och danske Frans Nielsens avgörande straff.

En viktig seger för oss att bygga vidare på. Vi fick äntligen den utdelning som vi saknat i några av de senaste matcherna, sade Henrik Zetterberg, vars mål var hans blott andra de senaste 30 NHL-matcherna.

Rakell matchvinnare

Svenskmål blev det också i Dallas där Mattias Janmark inledde målskyttet i segermatchen mot St Louis. Janmark dök snyggt upp vid bortre stolpen där lagkamraten Jason Spezza serverade honom en öppnande passning nere från sarghörnet. Dallas vann med 4–2 i en match där backen John Klingberg också inkasserade en ny assistpoäng.

I matchen mellan New Jersey och Buffalo blev det två svenskmål – dels av Jacob Josefson, dels av Marcus Johansson. Josefsons Buffalo vann med 4–3 efter förlängning.

I Anaheim gjorde Rickard Rakell det matchvinnande målet när han i numerärt överläge slog in 2–1 mot Calgary. Målet var en frukt av vacker samspel där Calgarys försvar och målvakt till slut var helt överspelade.

Henrik Zetterberg slår in sin egen retur i det tomma målet bakom Henrik Lundqvist.
Henrik Zetterberg slår in sin egen retur i det tomma målet bakom Henrik Lundqvist.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset