Blir det Zlatan Ibrahimovic igen? Arkivbild.
Blir det Zlatan Ibrahimovic igen? Arkivbild.

Vem ska få Guldbollen 2016?Svaret är enkelt, i alla fall enligt några i fotbollslandslaget.– Zlatan är för mig helt given, så klart, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Zlatan Ibrahimovic fick sin första Guldboll 2005. Sedan dess har hans prestationer i klubb- och landslag belönats med ytterligare nio stycken.

Mycket talar för att anfallarens samling kommer bli större i slutet av måndagens fotbollsgala.

– Framför allt första halvåret var han ju helt magisk. Det är inget snack för mig, säger Janne Andersson, landslagets förbundskapten.

Mittfältaren Jakob Johansson:

– Han är ett hett tips, säger han.

– Jag skulle säga att Zlatan är favorit.

Lagkaptenen Andreas Granqvist är inne på samma linje som sina landslagskollegor.

– Zlatan ligger väl ganska bra till. Så länge han spelar känns det som att den bollen kommer att gå till honom. Han är en världsklasspelare och spelar på högsta nivån. Det är ganska enkelt, säger han.

Krasnodar-försvararen är själv nominerad i klassen "Årets back", tillsammans med Benficas Victor Nilsson Lindelöf och Celtics Mikael Lustig.

– Det är alltid kul att vara nominerad till ett sådan fint pris. Det är tredje gången för mig, och jag har fått priset två år i rad. Vi får se om det blir flera gånger, säger han.

– Jag vill inte jämföra mig med andra spelare, det har vi en jury som gör. Victor och Lustig är bra försvarsspelare, och den som får priset är värd det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset