Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Manchester United vill förlänga kontraktet med Zlatan Ibrahimovic även ett andra år.– Känner jag mig lika bra som nu så blir det förmodligen ett andra år, säger Ibrahimovic.

Det var vid presskonferensen inför mötet med Feyenoord i Europa League som Zlatan Ibrahimovics framtid i Manchester United kom på tal.

– Zlatans situation är enkel: Han har ett kontrakt på ett plus ett år och klubben vill utnyttja optionen för en andra säsong, säger managern José Mourinho vid en presskonferens.

Den 35-årige svensken gav inget definitivt besked, men tycks vara inne på samma tankegångar.

– För ögonblicket har vi inte haft några diskussioner. Jag känner mig bra och frisk, så om jag känner mig som jag gör nu blir det förmodligen ett andra år. Om jag eller klubben inte säger något så blir det så automatiskt, säger Ibrahimovic.

– Jag har varit i branschen i 20 år, och i takt med att jag blir äldre känner jag att jag blir bättre och bättre.

Ibrahimovic kom från Paris Saint-Germain i somras och gjorde succé direkt i United-tröjan. Han avgjorde i Community Shield mot Leicester och satte ett mål i ligapremiären mot Bournemouth. Men sista tiden har det gått tyngre och han har fått en del kritik.

– Några matcher har vi dominerat totalt, men inte fått de resultat vi förtjänat. Vi behöver jobba mer, vi kommer att jobba mer och då kommer vi att vinna.

– Premier League är spännande. Spelet är tufft, väldigt fysiskt. När jag försöker spela fysiskt får jag gula kort, men det är okej. Inget lag kan kontrollera ligan som i andra länder, allt kan hända här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset