Ibrahimovic kan skratta hela vägen till banken.
Ibrahimovic kan skratta hela vägen till banken.

Zlatan Ibrahimovics grundlön på drygt fyra miljoner kronor i veckan hos Manchester United är långt ifrån alla stålar svensken drar in. Det har avslöjats nya detaljer om en målbonus i hans kontrakt.

Tidigare i veckan avslöjades det att Zlatan Ibrahimovic har en veckolön på mer än 4,2 miljoner svenska kronor i Manchester United. Det ger en månadslön på nästan 17 miljoner kronor, skriver brittiska Daily Mail.

Nu har de tyska journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger i boken ”Football Leaks: The dirty business of football” avslöjat att Zlatan dessutom har en rejäl målbonus.

Svensken har gjort 28 mål i alla turneringar under den här säsongen, vilket har gett honom knappt 33 miljoner kronor för målen – utöver sin grundlön.

LÄS MER: Läkarna imponerade av styrkan i Zlatans knä – vill forska på det

För sina första fem mål fick Ibrahimovic 500 000 kronor för varje mål, för mål 6-10 fick han 900 000 kronor. Summan har sedan ökat vid varje femte mål från svensken, se exakt hur i faktarutan längst ned i artikeln.

Chris Sutton, en före detta engelsk fotbollsspelare, har i en krönika i Daily Mail kritiserat lönesystemet.

”Ni kan väl tro att en anfallare borde tycka att en målbonus är en bra idé. Det gör jag inte. Jag tycker att det är jättedumt att Manchester United är beredda att betala så mycket pengar till Zlatan för att utföra ett jobb som han ändå får betalt för”, skriver Sutton, som själv spelade som anfallare.

Zlatan kommer inte att göra några fler mål den här säsongen. Knäskadan som han ådrog sig i april håller honom borta från spel säsongen ut. Det är också oklart om svensken kommer tillbaka till Manchester United – hans kontrakt går ut vid säsongens slut.

LÄS MER: Zlatan: Att ge upp är inte ett alternativ

Så fungerar Zlatans målbonus

Mål 1-5: 500 000 kronor/mål

Mål 6-10: 900 000 kronor/mål

Mål 11-15: 1 300 000 kronor/mål

Mål 16-20: 1 600 000 kronor/mål

Mål 21-35: 1 350 000 kronor/mål

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset