Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater i de nya tröjorna.
Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater i de nya tröjorna.

Paris Saint-Germain, klubben som Zlatan Ibrahimovic spelar för, har fått nya tröjor. På dem står ingenting annat än "Je suis Paris". Tröjorna kommer att bäras i matchen mot Malmö på onsdag.

Som många vet spelar Sveriges stora fotbollsstjärna, Zlatan Ibrahimovic, för klubben Paris Saint-Germain, vilket också har lett till att han har fått extra beskydd efter terrordåden i Paris den 13 november. Flera utländska spelare i klubben har också uttalat sig om att de ogärna åker tillbaka till staden.

Men för att hedra offren har de alla nu gått samman och laget kommer att spela i en ny tröja under deras två nästkommande matchen. På tröjan står ingenting annat än ”Je suis Paris” (Jag är Paris).

Efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo den 7 januari i år skapades den globala kampanjen ”Je suis Charlie” för att hedra offren och slå ett slag för yttrandefriheten.

Meddelandet kommer att synas på den plats på tröjan där klubbens huvudsponsor, Emirates, vanligtvis finns.

”Paris Sait-Germain kommer att hedra offren med ett meddelande av enighet och den livfulla solidaritet som uttrycks av den franska och internationella fotbollsgemenskapen de senaste dagarna,” skriver klubben i ett pressmeddelande.

PSG:s match mot Malmö FF i Malmö den 25 november är en av matcherna då tröjorna kommer att bäras.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset