Vart tar du vägen, Zlatan?
Vart tar du vägen, Zlatan?
Fotboll TT

Spekulationerna ökar om Zlatan Ibrahimovics framtid.

Nu uppges han vara klar för Los Angeles Galaxy.

Det är den franske sporttidningen L'Equipe som kommer med uppgifterna. Enligt dessa ska den svenske forwarden redan ha skrivit på för den amerikanska MLS-klubben LA Galaxy för tre veckor sedan och flytta till Kalifornien när säsongen inleds i mars. Tidningen hänvisar till anonyma källor.

Ibrahimovic har kämpat med att komma tillbaka efter den svåra knäskada han drabbades av i april i fjol och gjorde comeback i slutet av förra året. Men på senare tid har det inte blivit så mycket speltid i Manchester United, som dessutom värvade anfallaren Alexis Sanchez från Arsenal för en vecka sedan.

United står inte i vägen

I måndags kommenterade Manchester Uniteds manager José Mourinho spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovic och sade att klubben inte tänkte stå ivägen om 36-åringen vill lämna klubben.

Zlatan är inne på sitt sista år på kontraktet. Om – och jag säger om och upprepar att han inte har sagt något till mig – det stämmer att Zlatan vill ha en framtid i en annan klubb, i ett annat land, kommer vi att hjälpa honom så att det kan hända. Inte göra livet svårt för honom, sade Mourinho på en presskonferens inför matchen mot Tottenham.

Lämnar redan i mars?

Enligt Aftonbladet är inte övergången till Los Angeles Galaxy klar, men "närmare än någonsin". Det är också oklart om Ibrahimovic kan tänka sig att lämna Manchester United redan i mars eller om han vill spela klara säsongen med klubben som är kvar i Champions League och ligger tvåa i Premier League.

Vid midnatt i kväll stänger transferfönstret för klubbar i de europeiska toppligorna, men eftersom säsongen i USA inleds först i mars är det amerikanska transferfönstret öppet mellan 7 februari och 1 maj.

Vart tar du vägen, Zlatan?
Vart tar du vägen, Zlatan?
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset