Zlatan Ibrahimovic har nu fått sin första guldskiva. Hans version av nationalsången är en av världens mest strömmade nationalsånger – större än Ultima Thules version.

På måndagen förklarade Zlatan för sina följare i sociala medier att han även är störst i musikbranschen. Hans version av ”Du gamla du fria” har tilldelats en guldskiva.

”Ryktet säger att det är den mest strömmade nationalsången någonsin… Hur som helst, det är ganska coolt”, skriver fotbollsstjärnan på Instagram, om låten som producerats av Max Martin.
 

►LÄS MER: Snart kan det vara slut på gratis Spotify


När Metro kontaktar skivbolaget bakom låten, X5 Music Group, menar de att ryktet stämmer.

– Ultima Thules version var mest spelad innan. Det känns bra att ha slagit den och tagit tillbaka låten dit den hör hemma, säger Johan Lagerlöf, vd för X5 Music Group.

– Sedan finns det ju andra nationalsånger, Jimi Hendrix har en version av den amerikanska. Men Zlatans låt är mer strömmad än den också, säger han.


►LÄS MER: Zlatan i reklamfilm för Volvo


”Du gamla du fria” med Zlatan har över fyra och en halv miljon spelningar på Spotify. Gränsen för en guldskiva går vid tre miljoner. Ultima Thules version har ungefär en miljon spelningar.

När Metro kontaktar Spotify kan de inte bekräfta att Zlatan Ibrahimovic låt är den mest strömmade nationalsången på tjänsten, men de menar att det är sannolikt. Jimi Hendrix mest populära version av ”Star Spangled Banner” har till exempel 1,9 miljoner spelningar.

”Blir svårt att verifiera absolut, men troligt”, skriver Spotifys kommunikationschef Sofie Grant i ett mejl.
 

►LÄS MER: Mario, 26, är Växjös egen Zlatan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset