Zlatan Ibrahimovic efter kvitteringen.
Zlatan Ibrahimovic efter kvitteringen.

En markeringsmiss av Zlatan Ibrahimovic gav Manchester United tidig uppförsbacke.Den svenske stjärnan revanscherade sig med sin kvittering hemma mot West Ham – men 1–1-resultatet gör att Manchester United tappar ytterligare i toppstriden.

Det hann inte ens gå två minuter innan bollen låg i Manchester United-nätet. Zlatan Ibrahimovic hade inte följt West Ham-anfallaren Diafra Sakhos löpning tillräckligt noggrant utan senegalesen kunde nicka dit 1–0 framför svenskens utfläkta ben.

Knappa tjugo minuter senare skulle Ibrahimovic se till att spela 1–1 med sig själv och samtidigt ordna 1–1 i matchen. 35-åringen tog en rapp löpning i djupled, serverades en perfekt lyftning av miljardmannen Paul Pogba och kunde enkelt knoppa dit bollen bakom Darren Randolph.

Målet var Ibrahimovics sjunde i Premier League – men räckte bara till en poäng mot bottenlaget West Ham.

Brände flera jättelägen

För trots att José Mourinhos mannar tryckte på och trots att Ibrahimovic själv hade två jättelägen sista kvarten så ville det sig inte. I och med 1–1-resultatet mot West Ham har Manchester United bara tagit två segrar på sju hemmamatcher på Old Trafford – och det håller uppenbarligen inte om man vill haka på i ligatoppen. Avståndet till ligaledande Chelsea är nu hela elva poäng för Zlatan Ibrahimovics tabellsexa.

Arsenal hänger på

Tidigare under söndagen gjorde Arsenal sitt för att haka på i den absoluta toppstriden då laget besegrade Bournemouth med 3–1. Den chilenske anfallsstjärnan Alexis Sánchez såg med två nya mål till att Arsenal fortsatt bara har tre poäng upp till serieledande Chelsea och två upp till Liverpool och Manchester City.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset