Zlatan Ibrahimovic efter kvitteringen.
Zlatan Ibrahimovic efter kvitteringen.

En markeringsmiss av Zlatan Ibrahimovic gav Manchester United tidig uppförsbacke.Den svenske stjärnan revanscherade sig med sin kvittering mot West Ham – men när segermålet skulle in fanns inte skärpan där.1–1 mot West Ham innebär att laget tappar ytterligare i toppstriden.

Det hann inte ens gå två minuter innan bollen låg i Manchester United-nätet. Zlatan Ibrahimovic hade inte följt West Ham-anfallaren Diafra Sakhos löpning tillräckligt noggrant utan senegalesen kunde nicka dit 1–0 framför svenskens utfläkta ben.

Knappa tjugo minuter senare skulle Ibrahimovic se till att spela 1–1 med sig själv och samtidigt ordna 1–1 i matchen. 35-åringen tog en rapp löpning i djupled, serverades en perfekt lyftning av miljardmannen Paul Pogba och kunde enkelt knoppa dit bollen bakom Darren Randolph.

Sjunde ligamålet

Målet var Ibrahimovics sjunde i Premier League men räckte alltså bara till en poäng mot West Ham, för trots att José Mourinhos mannar tryckte på och trots att Ibrahimovic själv hade två jättelägen sista kvarten så ville det sig inte. Det oavgjorda resultatet innebär att United inte vunnit på fyra raka hemmamatcher i ligaspelet – något som inte hänt sedan 1990 – och det innebär också att laget har hela elva poäng upp till serieledande Chelsea.

José Mourinho, som visades upp på läktaren mot West Ham efter att ha gått hårt åt en vattenflaska, har nu ett sämre poängsnitt på de första 13 ligamatcherna som United-tränare än vad företrädarna Louis van Gaal och David Moyes hade under sina första år i klubben – och de båda fick som bekant lämna klubben i förtid.

Arsenal hakar på

Tidigare under söndagen gjorde Arsenal sitt för att haka på i den absoluta toppstriden då laget besegrade Bournemouth med 3–1. Den chilenske anfallsstjärnan Alexis Sánchez såg med två nya mål till att Arsenal fortsatt bara har tre poäng upp till serieledande Chelsea och två upp till Liverpool och Manchester City.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset