Just nu intas Galleri Krets i Malmö av tvåhövdade barn, ett väsande monster och i skyltfönstret en illa tilltygad punkarzombie.

Franske multikonstnären Shoboshobo, Mehdi Hercberg, har hållit i den tre dagar långa zombieworkshop där deltagarna gått loss totalt. Resultatet visas nu och veckan ut.

– Jag vet inte riktigt varför, men jag är fascinerad av att jobba med bilder av vanställda kroppar i alla former, det är något jag ofta återkommer till, säger Shoboshobo, som under hösten även är aktuell med ett eget verk på galleriet- en enorm jätte som kommer att uppta större delen av rummet.

Zombiedockorna som hänger från taket och står hukade i hörnen är tillverkade av en stomme av träpinnar, papier-maché och med allsköns zombieattribut, som löst hängande pingpongögon, blodiga kläder och långt stripigt hår.

Cindy Lee, en av galleristerna bakom Krets har själv varit med och byggt en läskig tvåhövdad figur.

– Det blev ett intressant resultat, folk gick verkligen in för uppgiften och gjorde ett fantastiskt jobb! Vi hoppas att zombiedockorna får leva vidare efter utställningen. Kanske donerar vi dem någonstans efteråt, eller så får deltagarna ta hem dem till sina vardagsrum, vi får se, säger Cindy Lee.

Kinga Lezanska Sjölin
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset