Hunden Abbe misstogs för att vara ett lejon.
Hunden Abbe misstogs för att vara ett lejon.

Hunden Abbe misstogs för att vara ett lejon när ägaren och han gick förbi Frösö zoo. Händelsen anmäldes, men har nu fått sin förklaring. "Någon människa har tydligen skolkat från biologilektionerna", säger Sven Andersson till Metro.

Åke Netterström på Frösö zoo fick en anmälan mot sig om att någon från djurparken hade gått med ett lejon i koppel.

Det var i själva verket Sven Andersson som rastade sin leonberger Abbe, vilket LT tidigare har rapporterat.

– Det är någon människa som tydligen hade skolkat från biologilektionerna. Nu är Frösön ett litet ställe så folk la ihop ett och ett, säger Sven Andersson till Metro.

LÄS MER: Engelska bulldogen Zsa Zsa vald till världens fulaste hund

Varje morgon tar han Abbe för en promenad förbi Frösö zoo. Det var slumpen som avgjorde att anmälan om det misstänkta ”lejonet” fick sin förklaring.

– Netterström är kompis med min kusin som är journalist. Han har träffat hunden flera gånger, men när jag visade att jag klippt Abbe så suckade min kusin bara: ”Men vänta för fan.. vänta, stå still…”. För Netterström hade skickat anmälan till min kusin, journalisten.

Har stulit lejonkonceptet

Abbe är Sven Anderssons tredje hund av rasen leonberger. Varje sommar klipper han hundarna för att de ska klara värmen. Men den här gången ville han skoja till det.

– Jag fick ett förslag om att jag borde klippa ner Abbe som ett lejon. Ska man ändå klippa honom är det lika bra att göra det lite roligt. Men jag är inte den första har jag fått höra, även Anna Lindmarker brukar klippa ner sin hund så här. Så jag har stulit konceptet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hund lejon