ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Abdulla Ahmad Miri: Anonyma lappar i brevlådan väntar på mig efter varje krönika

Abdulla Ahmad Miri · 26 Jan 2018
Uppdaterad 26 Jan 2018
“Lilla babbe akta dig, annars tar jag dig” skrev någon anonymt till mig, skriver Abdulla Ahmed Miri.

“Lilla babbe akta dig, annars tar jag dig” skrev någon anonymt till mig, skriver Abdulla Ahmed Miri. Foto: Jessica Gow/ TT


Jag blir så illa berörd att jag knappt vet var känslorna ska ta vägen efter varje brev, skriver Abdulla Ahmad Miri.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Anonyma lappar i brevlådan väntar på mig efter varje krönika. Budskapet är både kränkande och rasistiskt. Dessa meddelanden målar upp en bild av invandrare som andas oro, hat och hot. Jag vet att dessa anonyma avsändare har som mål att tysta mig. Men jag hoppas ändå att de har förmågan att ta in mina egna personliga upplevelser av rasism. Att de kan se saker och ting även utifrån mitt perspektiv.

Mina kompisar ser mig som en väldigt ambitiös person. Jag drabbades av kriget och flyttade till ett annat land. Började från ruta noll. Inom några månader lärde jag mig språket och fick arbete på en bank som ekonom. Men trots att jag spenderar så mycket tid och energi på att försöka passa in och lära mig den svenska kulturen finns det vissa som vill trycka ner mig. Personer som anser att jag tillhör en grupp i samhället som hela tiden ska tvingas få stå ut med glåpord som “jävla arab, kebab, ta din bananbåt och åk hem, mina skattepengar ska inte gå till dig, lämna ditt jobb och fokusera på det som varje babbe kan bäst: baka pizza, fixa en kebabrulle eller kör taxi!!”

Jag blir så illa berörd att jag knappt vet var känslorna ska ta vägen efter varje brev med den här typen av ord. “Lilla babbe akta dig, annars tar jag dig” skrev någon anonymt till mig efter att jag fylld av glädje skrev en krönika om mitt nya medborgarskap och min träff med mina föräldrar som jag inte sett på fem år. Det känns fruktansvärt obehagligt när vem som helst tror att hen har rätt att förtrycka alla som kämpar för att få plats och försöka passa in i ett nytt land.

För att bemöta dessa mörka krafter lade jag ut en personlig middagsinbjudan officiellt på Facebook, i syfte att få mina kritiker att acceptera en trevare till ett konstruktivt samtal om svenska värderingar, som jag enligt mina belackare saknar. Att bemöta hat med kärlek kommer alltid att vara min strategi. Att vara hjälpsam, ärlig, stark och att aldrig ge upp. Att alltid göra mitt bästa. Jag är övertygad om att vi som älskar är många fler än de som väljer att hata.

Plus: Ska rösta i valet 2018 för första gången i hela mitt liv

Minus: Vet ännu inte vilket parti ska jag rösta på

Abdulla Ahmad Miri

”Jag är inte terrorist” – möt Metros kolumnist Abdulla Ahmad Miri

klar

Artikellänk är kopierad

Abdulla Ahmad Miri
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro