ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Abdulla Ahmad Miri: Därför röstar invandrare på SD

Abdulla Ahmad Miri · 19 Maj 2018
Uppdaterad 19 Maj 2018
"Det verkar som om rädsla och hat i olika former har börjat tränga sig in i förhållandet mellan nyanlända och vissa av de gamla invandrare som brukar rösta på Sverigedemokraterna", skriver Metros kolumnist.

"Det verkar som om rädsla och hat i olika former har börjat tränga sig in i förhållandet mellan nyanlända och vissa av de gamla invandrare som brukar rösta på Sverigedemokraterna", skriver Metros kolumnist. Foto: TT, Metro


Det verkar som om rädsla och hat i olika former har börjat tränga sig in i förhållandet mellan nyanlända och vissa av de gamla invandrare som brukar rösta på Sverigedemokraterna, skriver Abdulla Ahmad Miri.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I hela arabvärlden tar diktaturen makten, rädslan styr folket och deras val och detta förtryck har gjort röstandet meningslöst, det är bara ett spel. Politikerna gör ändå som de vill. Många nyanlända bär med sig dessa känslor och erfarenheter från sitt hemland. Många gånger har de också stor okunskap om vad demokrati är vilket gör att de inte ser någon mening med att rösta i Sverige heller. Det är svårt att tro på politiker när man växt upp i en diktatur.

I dag går vi nyanlända i Sverige runt med samma slags rädsla men på ett annat sätt. Det handlar i stället om en rädsla för varandra, det vill säga andra invandrare, som ibland utvecklas till ett hat och som då leder till att vi röstar mot oss själva som grupp. Det som har förvånat mig mest är när jag träffar invandrare som lagt sin röst på det enda parti som faktiskt är emot mångkultur.

I rasistens ögon är en främling alltid en främling. Oavsett vilket ursprung rasisten själv har. Det spelar ingen roll hur djupt du anammar landets ”värderingar” eller hur mycket du bidrar.

Men det verkar som om rädsla och hat i olika former har börjat tränga sig in i förhållandet mellan nyanlända och vissa av de gamla invandrare som brukar rösta på Sverigedemokraterna.

Dessa gamla invandrare anser sig ha påverkats av flyktingkrisen i högre utsträckning än andra, och ser oss som ett hot mot sina egna positioner i samhället. Att vi kom hit för att ta deras jobb eller för att sprida islam och inte för att leva i fred. Jag träffade en gång en man från Syrien som har bott här länge. Han röstar på SD eftersom han känner en oro för att hans barn kommer att utsättas för hat om det blir för många invandrare.

Han har lagt sin röst på SD för att bekräfta att han hör till ”Vi” och inte ”De” som inte kommer att sköta sig. Han menade att vi kommer hit bara för att få bidrag och att detta kommer att förstöra hans rykte. Han är rädd för att folkopinionen i landet vänds till en negativ attityd gentemot invandrare och att man inte skiljer på redan etablerade invandrare och nyanlända invandrare.

Jag tycker det är synd att rädslor styr vår politik i stället för att vi jobbar tillsammans för ett bättre samhälle för alla.Abdulla Ahmad Miri

Plus: All kärlek och energi man får från kompisar.

Minus: Folk som inte tar med sig skärp och sopor efter picknick.

”Jag är inte terrorist” – möt Metros kolumnist Abdulla Ahmad Miri i videon nedan

klar

Artikellänk är kopierad

Abdulla Ahmad Miri
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro