ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Agnes Arpi: Jag förbannar att jag inte lärde mig språk bättre i skolan

Agnes Arpi · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017
Det är inte för sent. Studieförbundet, här kommer jag, skriver Agnes Arpi.

Det är inte för sent. Studieförbundet, här kommer jag, skriver Agnes Arpi. Foto: Shutterstock/IBL


Vad finns kvar av språkkunskaperna nu när de inte har underhållits på åratal? När det kommer till kritan kan jag endast säga jag är en baguette” på franska och förolämpa någons mamma på spanska, skriver Agnes Arpi.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sverige är ett litet land med en stundtals grandios självbild. ”Här får alla hjälp som behöver”, ”vi har sjukvård i toppklass” och ”det finns inga fattiga i Sverige” är några återkommande fraser, som förstås är lättast att hålla fast vid om man själv och ens omgivning aldrig har ställts inför det krassa faktum att det inte stämmer. Det är onyanserat och tröttsamt, minst lika tröttsamt som det ensidiga larmandet om ett land i totalt förfall.

+ Konsert. Mary J. Blige på Liseberg 22 juli. Sommarens bästa bokning.

– Misstänkliggörande. När människor vägrar att lyssna på andras erfarenheter av vanvård, fiffel och brister och hellre tror att folk ljuger än ändrar sin egen version av Sverige.

Agnes Arpi

klar

Artikellänk är kopierad

Agnes Arpi
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro