ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Agnes Arpi: Låt hennes död bli en väckarklocka

Agnes Arpi · 9 Jan 2018
Uppdaterad 9 Jan 2018
Hon var en av de personer som envist arbetade för att den missförstådda sjukdomen, som upp till 40 000 svenskar beräknas vara drabbade av, skulle tillföras mer forskningsmedel och resurser, skriver Agnes Arpi.

Hon var en av de personer som envist arbetade för att den missförstådda sjukdomen, som upp till 40 000 svenskar beräknas vara drabbade av, skulle tillföras mer forskningsmedel och resurser, skriver Agnes Arpi. Foto: Daan Stevens/Unsplash


Jag nåddes just av beskedet att en av de läsare som jag har haft kontakt med, en ME/CFS-sjuk kvinna och stridbar kämpe, har avslutat sitt liv genom assisterat självmord i ett annat land, skriver Agnes Arpi.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

De tabun som omger psykisk ohälsa har börjat nedmonteras, vilket är utmärkt. Men när man talar om självmord finns det en aspekt som nästan alltid förbises: De människor som tar livet av sig, inte för att de är ensamma eller deprimerade, utan för att deras fysiska plågor är för svåra att bära. Jag nåddes just av beskedet att en av de läsare som jag har haft kontakt med, en ME/CFS-sjuk kvinna och stridbar kämpe, har avslutat sitt liv genom assisterat självmord i ett annat land, och hon förklarar själv sitt beslut i ett offentligt brev publicerat på nätet.

Plus: Kunskap. Läs bloggar som Livets bilder och ME-patienten, om vad ME-patienter möter hos vård och myndigheter.

Minus: Förlust. En människa är borta. Min önskan inför 2018 är att ingen ska behöva gå samma väg.

Agnes Arpi

pil
Hjälplinjer – behöver du någon som lyssnar?

Självmordslinjen: Telefon 90101, chatt eller mejl ([email protected]). Har öppet kl: 06-24 varje dag.

Jourhavande medmänniska: Telefon 08-702 16 80. Har öppet alla nätter mellan kl: 21-06.

”Jag har fått syn på något som jag tycker är fruktansvärt” – möt Agnes Arpi i videon nedan

klar

Artikellänk är kopierad

Agnes Arpi
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro