ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Akta på er när jag nyser

Nabila Abdul Fattah · 8 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt huvud känns som att det ska explodera, varenda muskel i min kropp värker mer än efter ett hårt kampsportspass. Min näsa vägrar sluta producera snor och jag kan för allt i världen inte fatta vart allt kommer ifrån. Trots det försöker jag att inte använda mig av nässprayen för mycket.

Förra året vart jag beroende av den och avvärjningen var inte vacker, kan jag säga. Oroa er inte, jag är bara förkyld.

Det är egentligen nu som jag borde vara mest mottaglig för förslaget att få svininfluensavaccinet. Egentligen borde jag hoppa av lycka för att det finns något som gör att detta tillstånd inte blir ännu värre än vad det redan är. Plus på allt vackra så är det ju gratis. Varför inte egentligen?

Men ändå så känns det så fel. Vaccinet känns helt fel.

Det är alldeles för många kritiker och det oroar mig. Hade detta vart Guds (eller forskarnas) gåva till mänskligheten så borde den hyllas som Messias ankomst. Okej, någon galning hade kunnat få tjata i ett hörn där ingen lyssnade. Men nu är dom för många för att kunna ignoreras.

Man pratar om kvicksilver. Sist jag hörde om kvicksilver var på en debatt om blekningsmedel som svarta kvinnor använde för att få ljusare hud. Eftersom det är kvicksilver i den så har det varit förbjudet att säljas i Europa, även fast den produceras här.

Jag kan inte hjälpa att undra varför en viss grej med kvicksilver i kan förbjudas, men att man tillåter en annan grej. Är det för att det är större marknad för vaccinet än blekningsmedlet? Är det mer cash att tjäna så struntar man i vad som är farligt?

Sen har jag inte riktigt heller fått svar på hur detta vaccin kan påverka en i framtiden. Vissa säger att bieffekterna kan vara nervskador, hjärnskador, ADHD och autism.

Okej, man kanske får riskera lite för att vinna lite. Men jag hade gärna velat vänta då och se hur resten av alla vaccinationsoffer klarat sig om några år.

Sen gillar jag inte heller debatten om massvaccinering och i vissa fall tvångsvaccinering. Man kan inte hota människor med en spruta för att man ska få gå till jobbet eller skolan när man inte ens är säker på produkten man tvingar in i folks kroppar.

Jag litar inte på läkemedelsföretagen och jag litar inte på makthavarna som målar upp influensan som det enda som kan döda en när det finns hundratals andra sätt att dö på.

När det är min tur att lämna, så är det min tur att lämna. Och jag bestämmer vad jag stoppar in i min kropp, även fast jag riskerar att bli sjuk. Passar det inte så får ni helt enkelt akta på er när jag nyser. + Äntligen förstahandskontrakt!– Mycket renovering

klar

Artikellänk är kopierad

Nabila Abdul Fattah
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro