ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Albin Johnsén: Eminems rap-beef är det bästa som kunde hända

Albin Johnsén · 20 Sep 2018
Uppdaterad 21 Sep 2018
Ett PR-trick för att påminna folk om vem som är världens skickligaste rappare?, undrar Albin Johnsén.

Ett PR-trick för att påminna folk om vem som är världens skickligaste rappare?, undrar Albin Johnsén. Foto: Jeff Kravitz/Getty


Plötsligt känns Rix FM-refrängerna från Eminems album Revival som ett minne blott. Vad som återstår att se är ifall detta är en början på ny rap-beef á la 90-tal eller bara ett gigantisk PR-trick för att påminna folk om vem som är världens skickligaste rappare, skriver Albin Johnsén.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I slutet på förra året släppte Eminem albumet Revival (hans nionde i ordningen). Albumet gästades av välkända popartister med vackra röster som Beyoncé, Ed Sheeran och Alicia Keys. Raplåtar med stora poprefränger mixades med rockgitarrer. Allt kändes ganska förvirrat, spretigt och inte alls som jag vill att Eminem ska låta.

quotation startNej, han blev arg. Jättearg. Och det kanske vi ska vara glada för. För just denna ilska verkar vara en av hans starkaste drivkrafter i sitt skapande.quotation end

Mottagandet blev minst sagt svalt, både från fans och kritiker (vad nu skillnaden är mellan dem). Det var dessutom flera andra rappare som öppet dissade låtar från Revival på sina sociala kanaler. Vad blev då reaktionen från Eminems håll, skulle han spela cool och låtsas som att han inte bryr sig om kritik eller recensioner?

Nej, han blev arg. Jättearg. Och det kanske vi ska vara glada för. För just denna ilska verkar vara en av hans starkaste drivkrafter i sitt skapande. Han beskriver själv i en intervju efter albumet att han kan bli peppad av att känna sig arg då det ger honom en kick. Denna gång ledde den kicken till ett helt album som slog ner som en blixt från klar himmel för tre veckor sedan.

På Kamikaze som är titeln på Eminems tionde album känner man igen artisten vars rapkonster inte går att förneka. Han avfyrar så många skott åt olika håll att de knappt går att räkna; nya stjärnor på raphimlen, föredettingar (Som Ja Rule), tv-personligheter och Donald Trump. Alla får sig en dos av Eminens vrede. Framförallt verkar den 45-åriga artisten vara väldigt trött på mumble rap, vilket är helt förståligt enligt mig.

Den mest uppmärksammade kängan på albumet var riktad till rapparen Machine Gun Kelly. MGK har i sin tur svarat med en disslåt till Eminem som i detta nu klättrar på topplistor världen över. En låt som Eminem självklart svarat med en ytterligare ny låt, ja ni fattar grejen. Plötsligt känns Rix FM-refrängerna från Revival som ett minne blott. Vad som återstår att se är ifall detta är en början på ny rap-beef á la 90-tal eller bara ett gigantisk PR-trick för att påminna folk om vem som är världens skickligaste rappare.

Albin Johnsén

Plus: Videon till Kanye Wests I Love It. I love it!

Minus: Varför lyssnar mina barn på samma låt 300 gånger om dagen? Jurassic Park Theme Song. Jag vill aldrig mer höra dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Albin Johnsén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro