ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Äldre måste få sitta – barn kan stå upp

uppfostra era barn · 25 Nov 2014
Uppdaterad 25 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Barn borde akta på sig så att äldre får sitta i kollektivtrafiken, tycker insändarskribenten Uppfostra era barn.
Barn borde akta på sig så att äldre får sitta i kollektivtrafiken, tycker insändarskribenten Uppfostra era barn.Foto: TT

Dagens skribent vill uppmärksamma vad som är bra uppförande i kollektivtrafiken. Det är inte att barn sitter i rusningstider och att äldre tvingas att stå upp.

Dagligen ser jag barn som tar upp sittplatser i kollektivtrafiken i rusningstid. Jag anser att folk har fått för sig att barn behöver sitta mer än en 80-åring med käpp. Barn har svårt att hålla balansen och kan ramla heter det. Tror inte föräldrarna till dessa barn att en 80-årig dam med käpp har svårare att hålla balansen än ett barn och dessutom slår sig mycket värre än ett barn om hon eller han ramlar. Det går dessutom utmärkt att ställa sig själv bakom barnet så att det inte kan ramla eller låta barnet sitta i knät i stället för att ta upp en egen plats. Vad lär ni era barn? Att inte visa eller ge äldre människor respekt. Hur kommer det att påverka dem när de växer upp? Om ni skulle resa tillsammans med era mor- eller farföräldrar som är gamla skulle ni då låta dem stå och era barn sitta? Barn ska lära sig att vara artiga och visa respekt, tycker jag. Tyvärr ser jag alltför ofta att det saknas total respekt för föräldrar också. Det gapas och skriks. Man sparkar och slår sina föräldrar och föräldrarna gör absolut ingenting. Allt har med uppfostran att göra, menar jag.

klar

Artikellänk är kopierad

uppfostra era barn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro