ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Alla ska ha rätt att skaffa barn

linda · 5 Nov 2014
Uppdaterad 5 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Linda tycker att det är en rättighet att skaffa barn, men att  den inte får missbrukas.
Linda tycker att det är en rättighet att skaffa barn, men att  den inte får missbrukas.Foto: Alamy

En sak som ofta gör mig konfunderad är påståendet om att det inte är en mänsklig rättighet att skaffa barn. 

Det är en biologisk rätt­ighet anser jag så länge den inte missbrukas. Vem är att döma att han/hon kommer bli en dålig förälder exempelvis på grund av någon diagnos? 

Har man svårigheter ska man ha rätt till hjälp i sin föräldraroll. Varför ska någon nekas att bilda familj som drömmer om det? 

Alla försöker så gott de kan men det kan finnas ­hinder, oavsett om du är högutbildad eller har ett handikapp. 

Förlossningsdepression är ett väldigt tabubelagt ämne (tyvärr), och de drabbade får ofta kommentarer om att de är dåliga mammor. Rätt hjälp ges inte och det blir inte bättre av att höra hur hemsk man är. 

Vid behov ska hjälp ges så snabbt som möjligt så föräldern kan få vägledning i omvårdnad och anknytning till barnet. 

Påståenden som att det inte är en biologisk rättighet får mig att tänka tillbaka i tiden där kvinnor med funktionshinder steriliserades. 

Klarar inte föräldern av sina åtaganden, och rättighet, och barnet behandlas felaktigt så ska barnet ha rätt till att komma till en familj som vårdar rättig­heten bättre men innan dess ska hjälp ges så att de biologiska föräldrarna ska vägledas in i sin föräldraroll. 

Ålder, sexualitet, funktionshinder och/eller etnicitet ska inte spela någon roll så länge man älskar sitt barn och gör sitt bästa för att ge det som ens barn har behov av. 

klar

Artikellänk är kopierad

linda
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro