ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Allt är inte längre Vecko-Revyns fel

Fridah Jönsson · 15 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jag hade inget att skriva om den här veckan, så jag köpte Solo och Veckorevyn. Att skälla på tjejtidningar är ju nämligen alltid lyckat. Tjejtidningar bär ju som bekant skulden för allt ont. Anorexi, höga prestationskrav, stress – allt är deras fel. Det är även de som har orsakat klimathotet, finanskrisen och svälten i tredje världen. 
Jag läste dem men hittade inget som jag störde mig på. Så jag läste Klick! och Expressen Fredag istället, och hittade så mycket att jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle vara arg på den här veckan. Ända sedan Aftonbladet år 2004 tog det idiotiska beslutet att byta ut den fantastiska bilagan Puls mot den vidriga skvallertidningen Klick!, har jag alltid haft ett ont öga till fredagsbilagor. Expressen Fredag var ju helt okej när Ebba von Sydow styrde och ställde, men sedan tog Annika Leone över och förstörde allt. 

Och när jag läser Solo, Veckorevyn, Klick! och Fredag så känner jag att det inte alls är tjejtidningarna som ger unga flickor en skev verklighetsuppfattning. Det är ju kvällstidningsbilagorna som är den största boven i dramat. Det är de som skriver ”så får du Anna Anka-stilen!” och det är de som låter Elin Kling besvara insändare som frågar om det bara finns smala modebloggare med orden ”tyvärr vet jag ingen på rak arm, men starta en du”.  Och nu vill jag inte höra ett enda ”men läs inte bilagorna då”. För jag vill läsa dem. Men jag vill att de ska vara som förut: Handla om musik och film, innehålla roliga artiklar och göras av bra skribenter.
Jag vill inte läsa om Elin Klings mest romantiska ögonblick. Jag bryr mig inte om huruvida Lady Gaga hade trosor på sig på en konsert förra veckan. Jag ger fan i Blake Livelys klänningar. Men jag vet att det finns så sjukt många där ute som inte ger fan i det. Som mår dåligt varje gång de ser en bild på Blake och alla andra som figurerar i Klick! och Fredag. Och jag vill att de ska tas på allvar.
Inte att de ska bli avfärdade med ett ”det beror ju på media”.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro