ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Ångesten har jag skapat själv"

Cissi Wallin · 4 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är svårt att tycka om det man åstadkommer. Trots att det anses väl genomfört, MVG plusplus, duktigt och rätt. Och så lite fjäskigt ryggdunk på det, någon som säger att man är bra. Prestationsångesten är gravt överskattat. Inser det varenda gång jag går in i ett nytt projekt.Och har ju såklart kommit fram till att det största problemet ligger hos mig själv. Det är mina hjärnspöken som borde skjutas. Skyller gärna på andra faktorer, typ en dryg och neggig medarbetare, dåligt väder, lågt blodsocker... Den där rösten som kommer om kvällen när jag ligger nerbäddad i min rutiga flanellpyjamas från Lindex, den har jag skapat själv. Den som väser "Wallin, vad sysslar du med, hah? Tror du på fullaste allvar att du kommer lyckas med det här?!". Den lilla väsjäveln har växt och frodats av mina dåliga vanor, de som på rutin nedvärderar min kompetens, mina begåvningar. Och jag hatar det. Kan man aldrig bara få känna sig nöjd och glad över något man grejat? Måste man alltid få lite rutinångest på lyckoruset, som en lagom baksmälla på dansk fulöl?Min terapeut säger att jag måste börja unna mig grejer... Antar att han inte menar en halvliters Ben & Jerry´s efter en lång arbetsdag, med laktosmage på det. Antar att han menar framgånsrus, att kunna känna sig uppfylld av sitt slit. Njuta av sina lyckade dealar, möten, briljanta idéer. Annika Lantz sa i sitt avsnitt av Videokväll med Luuk att hon aldrig riktigt lyckats njuta av faktumet att hon är Sveriges Radios största namn. Inte så konstigt i och för sig, med tanke på att de kastat runt sitt största namn som en bastuvåt stjärthandduk mellan kanalerna.Måste ju erkänna att det känns lite... Befriande att Annika, min stora idol tycks lida av samma symptom som mig. Som också tycks ligga svettig om kvällen och bara grubbla över när alla ska avslöja ens bluff. Att man i själva verket manipulerat alla att tro att "Jo, jag är bäst, jag är ett riktigt jävla fynd serrni" Antar att jag och Annika inte är ensamma. Det känns lite skönt. Vi är många som bluffar. Och plågar oss själva helt i onödan. Det känns mindre skönt.+ Johan Palm. Hoppas moppeligan i Mjölby skäms om de behandlat Idols stora stjärna illa. Skäms. - Hemorrojder. Får panik av att bara tänka på det. Panik.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro