ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Anka tar kvinnlig komik till en ny nivå

Cissi Wallin · 18 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ingen har missat Ankan. Som klampat in i våra tevehjärtan med sin iskalla blick och syrliga ton och fullkomligt äger oss. För det är fortfarande på tok för ont om kvinnliga komiker i rampljuset. Vi har en kvinna per tio män som bara måste vara elakast. Vi har kvinnor som konstant måste skämta om sin vikt och sin ålder. Det är torrt, stelt och skämsigt.  Jag säger inte att det inte finns några roliga brudar, för det finns det verkligen. Gisslet är att männen ännu styr vilka kvinnliga komiker som får synas. Och de sållar dåligt. De vill ju inte att kvinnor ska vara roligare. Därför kommer Anna Anka som en bulldozer. Hon kläcker ur sig fantastiska citat som får Sarah Silverman att framstå som timid och torr."Överlag har amerikanska män oändligt mycket mer stil än svenska män""Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?"Hahahaa. Anna Anka tar kvinnlig komik till en helt ny nivå. För det är väl ingen som tar henne på allvar? Som lägger energi på att gå in på Newsmill och skriva uppläxande, ilska kommentarer till hennes utspel? Snälla, det är som att skälla på Alex Schulman när han lägger upp uppenbart arrangerade bilder på sin blogg med en rökande Magnus Uggla bredvid sin bebis.Vad gäller humor kan man visst vara komikerstjärna helt ofrivilligt. Se bara på Filip och Fredriks alla höjdare. Anna Anka är en av dem-de nya ofrivilliga komikerna. Hon varvar rena provokationer med sylvass cynism. Hon skulle lätt kunna fylla en teater, ta femhundra spänn per biljett och hålla låda i två timmar. Ni som gormar om att Anna Anka kan vara en farlig förebild ... Vem vill leva som Ankan? Som tar sitt practical joke gränslöst långt i jakten på en identitet. Som gifter sig med smörsångargubben Paul Anka vars största hit handlar om just gubbsjuka för att slippa gå på a-kassa Haha, det är ju underbart. Tragiskt men ändå, underbart. Gränslöst och vågat. Nu ska vår kvinnliga humorelit (Sissela Kyle och co) köra en komediserie på Tv 4 om ... Tadaa, ett varuhus. Kvinnliga expediter som snackar skit om varann. Om jag ska kolla? På en serie skapad av män vars tema känns lika hett som Paul Ankas hits? Ankan är tusen gånger roligare.+ Liv Strömquist, serietecknare. Inför Livs serier i läroplanen på högstadiet.– Här är ditt liv. Pensionärsteve på bästa sändningstid. Gäsp.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro