ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Anna Kinberg Batras vänsterprasslande har gjort att jag fått nog – nu gör jag slut med Moderaterna

Josefin Schönqvist · 22 Mar 2017
Uppdaterad 22 Mar 2017
Vad vi behöver i Sverige inför valet 2018 är en rakryggad, autoritär ledare som kan föra Sverige vidare, skriver Josenfin Schönqvist.

Vad vi behöver i Sverige inför valet 2018 är en rakryggad, autoritär ledare som kan föra Sverige vidare, skriver Josenfin Schönqvist. Foto: TT, Privat


Efter tio års medlemskap i Moderata ungdomsförbundet väljer jag nu att avsluta mitt medlemskap. Förut kände jag mig trygg i vetskapen om att Moderaterna ledde Sverige framåt. De hade en tydlig och klar politik. Men idag är det ett splittrat parti, utan klar agenda eller stark ledare, skriver Josenfin Schönqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Efter tio års medlemskap i Moderata ungdomsförbundet väljer jag nu att avsluta mitt medlemskap. Varför? Anledningarna är många, men Anna Kinberg Batras vänsterprasslande med Åkesson var det som fick mig att ta ett slutgiltigt beslut. Jag är färdig, jag gör slut. Jag kan inte stå bakom ett parti som kommer hoppa i säng med vilka som helst. Jag har helhjärtat kunnat stå bakom MUF:s värderingar, men nu finns det bara ett val för mig och det är att hitta ett nytt parti som matchar mina värderingar.

För mig var Moderaterna förut ett parti som stod upp för människans fria vilja, ett parti som var måna att ge det svenska folket makten att välja. De främjade en rörlig marknad, fick entreprenörer att blomstra och tog oss igenom finanskrisen 2008 utan att vi ens förstod att vi befann oss i den. I mina ögon gav de individen större möjlighet att ta ansvar för sin privatekonomi och de gav oss framtidstro. Allt tack vare Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Båda två starka ledare som hade civilkurage. Jag kände mig trygg i vetskapen att de ledde Sverige framåt. De hade en tydlig och klar politik.

Men vad är Moderaterna i dag? Ett splittrat parti, utan klar agenda eller stark ledare. Vad kommer hända ifall Moderaterna och Sverigedemokraterna får majoritet 2018? Jo, Alliansen kommer med största sannolikhet att splittras.

Detta är precis vad jag hatar med politik. Exakt detta är anledningen till att jag valt att inte bli aktiv inom partipolitik. Det här sättet att vända kappan efter vinden, att fiska röster, sälja ut sig så fort man kan och bryta löften som man stått och lovat folket innan de lägger sin röst det är vidrigt.

Jag tycker inte att vi har en endaste politiker förutom Kristdemokraternas Sara Skyttedal som kan stå rakryggat och faktiskt svara på frågorna hon får utan att dansa runt svaren, som jag tycker alla andra politiker ständigt gör när de får frågor. Vad tycker de egentligen, är det någon som känner att de verkligen vet? Är det någon som känner att de kan lita på svaren de får?

Jag håller inte med Sara Skyttedal i alla hennes åsikter, men jag ser upp till hennes sätt att föra politik och jag tycker det är fruktansvärt att Kristdemokraterna har städat undan henne och satt henne på en skitpost i Linköping, när samtliga i riksdagen har något att lära sig från henne.

Vad vi behöver i Sverige inför valet 2018 är en rakryggad ledare som kan föra Sverige vidare. Vi behöver någon med humana värderingar som fokuserar på jämställdhet men också vår ekonomi. Vi behöver någon som ger våra entreprenörer de verktyg som behövs för att bygga nästa IKEA, Spotify eller Klarna.

Och vet ni, vi behöver någon som inte utvisar kompetens eller människor i nöd ur Sverige. För faktum är att just nu får ingenjörer och andra innovatörer lämna Sverige på grund av en splittrad regering och opposition som varken har ett samlat program eller starka ledare.

Jag har svårt att tro att det är möjligt, men jag önskar att debatten inför 2018 kommer handla om hur vi bygger upp vårt land till något vi kan vara stolta över. Jag önskar att 2018 också bjuder på de ledare vi saknar i dag. Lyckas Moderaterna göra detta så kommer jag gärna tillbaka och lägger min röst på dem i september nästa år.

Josefin Schönqvist

pil
Fakta om debattören:

Ålder. 24.Ort. Karlskrona.Sysselsättning. Studerar digitala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Schönqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro