ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Anna Suvanna Davidsson: En armhävning kan göra underverk

Anna Suvanna Davidsson · 8 Okt 2018
Uppdaterad 8 Okt 2018
För mig som är en kronisk ”köpa-årskort-på-ett-gym-och-nyttja-det-vid-tre-tillfällen-person” handlar det om tajming, skriver Anna Suvanna Davidsson.

För mig som är en kronisk ”köpa-årskort-på-ett-gym-och-nyttja-det-vid-tre-tillfällen-person” handlar det om tajming, skriver Anna Suvanna Davidsson. Foto: Unsplash, Anders Albihn


När jag gjorde min livs första armhävning på tår för ett par veckor sedan kände jag mig odödlig. Om idrottsläraren hade haft bättre koll på anatomin hade jag kanske lärt mig tekniken. Istället förvisades jag till ett hörn där jag fick försöka på knäna och samtidigt smaka på känslan av att inte vara kroppskompetent, skriver Anna Suvanna Davidsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

”Okej Anna, nu får du öka på stången med fem kilo på varje sida”, säger min tränare Rainer med finskklingande dialekt. Jag blir glad men samtidigt lite rädd. I vanliga fall är det jag som likt en tjatig unge ivrigt frågar om jag får höja vikten. Svaret blir alltid: ”Nej, du får inte börja lyfta för tungt innan du har tekniken”. Stången på golvet framför mig väger efter sista ökningen nittio kilo. Det spelas death metal-musik på hög volym och i lokalen befinner sig ett antal muskulösa styrkelyftare som vrålar och stönar lite här och var, detta ackompanjerat av klingandet som uppstår när viktplattor och tyngder vidrör varandra.

Anna Suvanna Davidsson på gymmet.
Anna Suvanna Davidsson på gymmet.

Jag är en typisk drömmare och kronisk ja-sägare. Dyker det upp ett tillfälle att prova på något jag tycker verkar roligt eller spännande då tar jag chansen. Det är kul och utmanande att upptäcka nya saker. En dröm som jag haft länge är att börja med styrkelyft. Det kanske inte låter så märkvärdigt. Att gå till ett gym och lyfta skrot kan man väl göra närsomhelst och hursomhelst? Svar: Ja. Visst är det så, men för mig som är en kronisk ”köpa-årskort-på-ett-gym-och-nyttja-det-vid-tre-tillfällen-person” handlar det om tajming. Först nu känner jag mig redo att, med tips från coachen, utmanas och utvecklas. När jag gjorde min livs första armhävning på tår för ett par veckor sedan kände jag mig odödlig. Tänk om idrottsläraren hade haft bättre koll på anatomin. Då kanske jag hade lärt mig tekniken att göra armhävningar. Istället förvisades jag till ett hörn där jag fick försöka på knäna och samtidigt smaka på känslan av att inte vara kroppskompetent.

Jag vill påstå att drömmar är något av det viktigaste som finns. Stora som små. De fungerar som en slags katalysator i livet och gör det enklare, men även roligare att tuffa på i den annars ganska inrutade vardagen. Drömmar behöver inte vara storslagna, tvärt om. Det är de små sakerna som på sikt kan göra underverk, en armhävning till exempel. Själv känner jag mig större, starkare och mer levande än någonsin efter att ha tagit nittio kilo i marklyft. Vad drömmer du om och när uppfyllde du en dröm senast?

Anna Suvanna Davidsson

Plus: Appen Snore Lab som avslöjat att jag snarkar episkt.Minus: Mörkret, vågar inte gå ensam om kvällarna längre av rädsla för elaka män.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Suvanna Davidsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro