ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Anna Suvanna Davidsson: Han har aldrig varit med en tjock kvinna förut

Anna Suvanna Davidsson · 3 Dec 2018
Uppdaterad 3 Dec 2018
Vissa saker går inte att ta tillbaka. Sagt är sagt, skriver Anna Suvanna Davidsson.

Vissa saker går inte att ta tillbaka. Sagt är sagt, skriver Anna Suvanna Davidsson. Foto: Elisabeth Olsson Wallin


Han säger: Jag har fallit för en person som jag inte tänder på. Jag har aldrig varit med en tjock kvinna och detta känns konstigt eftersom jag gillar dig”, skriver Anna Suvanna Davidsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag är nio år gammal och ett proffs när det kommer till att mixa blandband. Utan att riktigt förstå innebörden av stroferna sjunger jag glatt och högljutt med i refrängen. Min pappa däremot, han är väl införstådd och blir förfärad. Året är 1990. Svullos låt ”För fet för ett fuck” ligger på såväl Svensktoppen som på Trackslistan. Drygt trettio år senare får jag en liknande kommentar och insikten kommer som en käftsmäll.

quotation startHjärnspökena dansar i periferin när han rör vid mig. Osäkert undrar jag ifall jag duger.quotation end

En härlig människa dyker oväntat upp i livet. Vi träffas i en butik, börjar konversera, har alldeles för trevligt tillsammans för att bryta upp samtalet och gå åt varsitt håll. Ett par dagar senare träffas vi igen och sedan igen och igen. Det är mysigt att gå nära någon man gillar, att fånga ett leende och känna två mjuka läppar mot mina lite vintertorra. Vi sitter i hans kök och skålar i mousserande vin. Han vrider på sig obekvämt och mumlar något om en inre konflikt. Jag undrar så klart vad som är problemet och han svarar: ”Jag har fallit för en person som jag inte tänder på. Jag har aldrig varit med en tjock kvinna och detta känns konstigt eftersom jag gillar dig”.

Om jag hade haft något hårt att slå honom i huvudet med där och då skulle jag ha gjort det. Man säger inte så oavsett hur starkt behov av ärlighet man har. Att sätta en idiotstämpel i pannan på honom och att sluta ses är förmodligen det mest rimliga alternativet. Fast det vill jag inte. Jag gillar honom.

Men hjärnspökena dansar i periferin när han rör vid mig. Osäkert undrar jag ifall jag duger. Hans uttalande påverkar plötsligt mig till att bli extremt självmedveten. Vissa saker går inte att ta tillbaka. Sagt är sagt.

Efter att ha stött och blött ämnet med honom uppenbarar sig det faktum att allt grundar sig i hans osäkra känsla av att inte räcka till. Det visar sig att jag inte är den enda med hjärnspöken.

Inget ont som inte för något gott med sig. Jag lärde mig ännu en gång att kommunikation är a och o och att man alltid har val när det kommer till hur man reagerar i obekväma situationer.

Så jag frågar honom ”Är du ok med att jag skriver en krönika om detta?”.”Slå världen med häpnad”, svarar han med ett leende.

Anna Suvanna Davidsson

Plus: ”Decembersaga”, min julkalender för vuxna finns där ljudböcker finns.Minus: Blixthalka.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Suvanna Davidsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro