ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Anna Suvanna Davidsson: Jag vill frossa i kärlek

Anna Suvanna Davidsson · 24 Sep 2018
Uppdaterad 19 Nov 2018
Jag har med åren insett att längtan efter kärlek skapar ett ekande tomrum i mig. Ett tomrum av ensamhet, skriver Anna Suvanna Davidsson.

Jag har med åren insett att längtan efter kärlek skapar ett ekande tomrum i mig. Ett tomrum av ensamhet, skriver Anna Suvanna Davidsson. Foto: Anders Albihn, Unsplash


Det enda jag vill är att frossa i kärlek och närhet. Jag vill sova bredvid någon som får rummet att vibrera av snarkningar, skriver Anna Suvanna Davidsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

”Av ren självbevarelsedrift undrar jag om du är intresserad av mig? Träffar du någon annan? Ursäkta min framfusighet. Föredrar att vara öppen. Börjar bli för gammal för gissningslekar”.

Plötsligt är meddelandet jag inte hade tänkt skicka, skickat och nu finns det ingen återvändo. Visst är det märkligt att något som under en tusendels sekund kändes rätt, resterande tid kan kännas väldigt fel. Att visa upp sitt allra innersta och mest sårbara är en prestation som borde belönas med tapperhetsmedalj.

quotation startVarje natt ägnar han timmar på filippinska dejtingsajter. Allt är ordnat. Han har inrett ett eget rum åt sin blivande fru.quotation end

Timmarna går långsamt i väntan på svar och när det äntligen plingar till i telefonen är det som om hela världen stannar upp. Avsändaren är den lokala matvarubutiken som undrar om jag vill ”frossa i cocktailtomater och mozzarella”. Jag fnyser, pluggar in mina öronsnäckor och spelar Queens ”Somebody to love” på hög volym. Det enda jag vill är att frossa i kärlek och närhet. Jag vill sova bredvid någon som får rummet att vibrera av snarkningar. Alternativt vill jag utsätta någon annan för det. När jag går till sängs gör jag det med ett sprut av Tom Fords ”Fucking Faboulous” på handleden. Tom Ford snarkar inte, men doftar ljuvligt.

Till slut kommer det äntligen ett svar på sms:et som hade gjort mottagaren paff, smickrad och glad. Han sällskapar med någon och tillade att det är svårt att förstå varför ett kap som jag är singel. Tyvärr är jag inte ensam om att vara ett ensamt kap. Världen verkar krylla av oss obotliga romantiker som tror på projektionen av det som kallas kärlek. En bekant till mig lever med den starka övertygelsen om att hans efterlängtade fru väntar på honom i Filippinerna. Efter tjugofem års sökande känner han att det börjar brännas. Varje natt ägnar han timmar på filippinska dejtingsajter. Allt är ordnat. Han har inrett ett eget rum åt sin blivande fru. På väggen sitter en stor tv, i hörnet står en dator. På den bäddade sängen ligger ett par örhängen med tofsar på.

Jag har med åren insett att längtan efter kärlek skapar ett ekande tomrum i mig. Ett tomrum av ensamhet. I höst kommer jag fylla tomrummet med cocktailtomater, mozzarella och kärleken jag får av mina vänner. Detta till ljudet av Freddie Mercurys ljuva stämma.

Anna Suvanna Davidsson

Plus: Får daglig positiv feedback på min debutroman ”En apa i Rågsved”.Minus: Lång handläggningstid hos hyresvärden vid bostadsbyte.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Suvanna Davidsson
Anna Suvanna Davidsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro