ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Anna Suvanna Davidsson: Kärlek är en själslig naturkatastrof

Anna Suvanna Davidsson · 17 Dec 2018
Uppdaterad 17 Dec 2018
När kärleken slår ner med dunder och brak blir livet omedelbart lika svindlande som läskigt, skriver Anna Suvanna Davidsson.

När kärleken slår ner med dunder och brak blir livet omedelbart lika svindlande som läskigt, skriver Anna Suvanna Davidsson. Foto: Unsplash


Att ta det lugnt när man är förälskad är ungefär lika svårt som att inte sjunga med i Mariah Careys All I want for Christmas” eller att inte tugga i sig en extra knäckemacka med julskinka och stark senap fast man egentligen är mätt, skriver Anna Suvanna Davidsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

”Ta det lugnt Anna. Var rädd om dig och hoppas inte på för mycket. Då blir du bara besviken”, säger mamma när jag berättar för henne att jag har träffat en människa som gör mig knäsvag och som jag inget hellre vill än att sitta ihop med. Jomen visst tjena. Att ta det lugnt när man är förälskad är ungefär lika svårt som att inte sjunga med i Mariah Careys ”All I want for Christmas” eller att inte tugga i sig en extra knäckemacka med julskinka och stark senap fast man egentligen är mätt. Kärlek är att likna vid en magisk och själslig naturkatastrof. Något som slår ner och drabbar en med full kraft. Det är som om ett trollspö oförutsett svingats. Vem kunde ana att det skulle bli så här?

Under mina fem år som singel har den ofrivilliga ensamheten ridit mig som maror om natten. Ofta har jag funderat på om jag någonsin kommer träffa någon och vem det kommer att vara. Nu vet jag. Personen som traskar runt i mitt huvud dag som natt är en människa som får mig att brista ut i skratt så pass mycket att jag ibland måste korsa benen för att inte kissa på mig när jag kiknar i ett bubbelfnitter. Personen får mig att vilja vara en bättre människa och tillsammans utmanar vi varandras världsbilder. När den efterlängtade kärleken dyker upp som en sällsynt fågel gör den det med en självklarhet. Det är klart att det ska vara vi. Allt annat vore märkligt.

quotation startKärleken och tomten har mycket gemensamt. Man kan tro och hoppas men inte riktigt veta eller ta det till sig förens det dyker upp.quotation end

Nej mamma. Jag kommer inte ta det lugnt. Bromsarna är ur funktion och jag kommer köra så det ryker. Helhjärtat kastar jag mig ut i det härligt okända och njuter så länge det varar. Det värsta som kan hända är att lågan dör men så länge den brinner tackar jag min lyckliga stjärna att vi båda befann oss på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag tar på mig den kvarlämnade skjortan innan jag kryper ner i sängen och insuper doften av personen jag gillar.

När kärleken slår ner med dunder och brak blir livet omedelbart lika svindlande som läskigt. Kärleken och tomten har mycket gemensamt. Man kan tro och hoppas men inte riktigt veta eller ta det till sig förrän det dyker upp.

Anna Suvanna Davidsson

Plus: Mitt vikariat som kolumnist hos Metro. Välkommen tillbaka Ebbis.Minus: M och KD:s budget.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Suvanna Davidsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro