ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Anställda måste få mer inflytande

Tanvir Mansur · 21 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

När vi som jobbar får vara med och utveckla arbetsplatsen blir resultaten bättre, därför behövs facken. När företag och andra organisationer vill hitta sätt att utveckla sin verksamhet, letar de ofta efter hjälp utifrån. Många hyr in konsulter för att effektivisera arbetsplatsen. Men svaret ligger egentligen hos de anställda. Genom att ge medarbetare mer inflytande i en organisation kan både personal, ledning och verksamhet utvecklas. Hälften av Googles främsta produkter har tagits fram genom modellen Innovation Time Off. Medarbetare får ägna en hel arbetsdag i veckan åt att bara utveckla ett egenvalt projekt som inte är en del av huvudverksamheten. Gmail, Google News och Googles annonstjänst har tagits fram på det här sättet. När arbetsgivaren visar förtroende för medarbetare kan stora saker hända.

En annan modell för att dela makten med de som är med i verksamheten är studentinflytandet på universiteten i Sverige. De som pluggar organiserar sig genom studentkårer, nationer och råd som får vara med i högskolestyrelser. De deltar i beslut som har en inverkan på deras studietid. Det kan handla om allt från kurslitteratur till att inspektera studiemiljön. På lång sikt ligger det i allas intresse att studenterna får vara med och besluta om stora och små frågor. Stockholms universitets studentkår brukade ha en slogan: “Påverka din utbildning, din utbildning påverkar dig”. Borde det inte gälla på alla arbetsplatser? Arbetsmiljön påverkar arbetstagarna, och därför borde de vara med och påverka den. Mer inflytande gör att medarbetarna också mår mycket bättre.

På ett sätt borde fackföreningarna vara den självklara platsen för det här engagemanget. Genom att skapa grupper som arbetar med frågor som medlemmarna är intresserade av. Saker som hållbarhet, jämställdhet, arbetsmiljö och andra viktiga samhällsfrågor. Det skulle förbättra kollektivavtal, likabehandlingsplaner och hållbarhetsstrategier.

Jenny Bengtsson, som sitter i Hotell- och restaurangfackets förbundsstyrelse, berättar hur viktigt det är för fackförbund att arbeta med den typen av samhällsfrågor:

– Förändringar på arbetsmarknaden börjar i arbetares organisering – alltså i fackförbunden. Tillsammans åstadkommer många väldigt mycket. Det är just i facken som frågor om jämställdhet, feminism och antirasism borde jobbas med mycket och outtröttligt, därför att det genom det kan förändra hela samhället.

Fackförbunden borde alltså vara den självklara platsen för de som vill engagera sig för samhällsförändring. Det måste inte vara politiska partier. Ju fler fackförbund som inser detta, desto fler medlemmar kommer de också kunna få. Fler kan engagera sig för att förbättra sin arbetsplatser. I förlängningen kommer då också samhället bli bättre.

Plus: Engagerade Örebroare reagerade mot en attack mot en lokal moské med en “kärleksbombning”. De tejpade upp hjärtan på fasaden. Sånt behövs i dessa kalla tider.

Minus: Kärrtorps gymnasium verkar ha blivit utsatt för nazistiskt klotter igen. För en vecka sen hände alltså det som ledde till demonstrationerna mot rasism i den Stockholmsorten för ett år sen. Historien upprepar sig. Vi får aldrig glömma.

klar

Artikellänk är kopierad

Tanvir Mansur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro