ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Är det kompis eller?

Fredrik Backman · 18 Nov 2012
Uppdaterad 18 Nov 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Du den där kompisen vi hade när vi växte upp som bara ”nänä, det är inte alls långt alltså, precis runt hörnet!”. 22 hörn. Tills vi missade festen.

Du vet kompisen som aldrig skulle ha nåt, och sen åt alla dina pommes. Som hade nytt surroundsystem men alltid ville låna snus. Och sen bara ”vafan, ingen Rapé?”. Som alltid skulle ”röka sistan” och som du faktiskt är rätt säker på bar runt ett förpreparerat Marlboro Lights-paket med ”bara två kvar” i sex år.     

Kompisen som var först med körkort men sist med bil. Och lånade din. Och sen mumlade ”jag är fan ingen taxi” när du bad honom hämta dig när ni skulle till stan. Och i stan sneglade på bensinmätaren och sa ”vi splittar soppan va?” och bad om 50 spänn. Och du sa ”men det är ju min bil”, och han då blev kränkt och sa ”som jag tankade ja”, och du då sa ”med mitt kort ja”, och han då fnös ”men jag körde ju dig till stan”, och du då sa ”men du skulle ju också hit”, och han då skakade besviket på huvudet och sa ”kompisar tar faktiskt inte kompisar för givet”. Och när du gav honom 50 spänn parkerade han olagligt och sa ”blir så långt att gå annars”. Och när du undrade om ni kunde splitta p-böterna såg han chockad ut och utbrast ”för DIN bil? Är det kompis eller?”. Och sen gick han för att köpa en öl och då bad du honom köpa en till dig också och då bad han att få låna en hundring. Och sen kom han tillbaka utan öl och bad om en hundring till för han köpte en drink till en tjej för den första. Och när han fått det kom han tillbaka med en öl och sa ”det blir 100 spänn”. Och när du då sa att han ju redan fått pengar så stönade han och sa ”för ölen ja. Men inflationen då?”. Så då gav du honom 100 spänn till. Och sen frågade du vad han hade gjort med 50-lappen han fick i bilen. Och då sa han ”köpte cigg”. Och då frågade du om du kunde få en. Och då skakade han på huvudet och sa ”sorry. Har bara två kvar”. 

Du vet kompisen som bara bråkar med sin partner hela tiden, men bara ”nämenduvet om vi bara flyttar ihop så kommer allt bli bra”. Och sen bråkar de ändå hela tiden och då bara ”nämenduvet om vi bara gifter oss så kommer allt bli bra”. Och sen bråkar de ändå hela tiden och då bara ”nämenduvet om vi bara skaffar barn”. Och sen bråkar de ändå hela tiden och då bara ”nämenduvet vi ska köpa hus nu”. Och du bara ”är det verkligen en…bra idé?” och han bara ”måste du vara så neggo? Är det kompis eller!?”. 

Och sen vill han låna snus. Och sen tycker han att det är sjukt ”inte kompis som fan” att du har slutat snusa.

Och, alltså. Jag säger ju inte att SAS är den kompisen. Inte alls. Jag frågar bara hur man rent hypotetiskt skulle göra om man behövde låna 4,7 miljarder. Till.

Och att jag frågar åt en kompis.

 Klockan 5 på morgonen. Efter en barrunda. Och det här var alltså år tvåtusenTIO. Fattar ni hur helt jävla sjukt bra batteritid han måste ha haft på den telefonen eller?+ Kent Ekeroths mobiltelefon

 Om jag hade filmat det där med min iPhone hade hela filmen varit ”Kolla! Där är Soran Ismail! Är det nån som har en iPhone-ladda… fan.”– Min mobiltelefon

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Backman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro