ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Arbetslösa borde hyllas som hjältar

Sisyfos · 16 Maj 2017
Uppdaterad 17 Maj 2017
Arbetslösa skambeläggs, de borde besjungas, menar ”Sisyfos”.

Arbetslösa skambeläggs, de borde besjungas, menar ”Sisyfos”. Foto: Jessica Gow/TT


Vi arbetslösa är hjältar, menar dagens insändarskribent Sisyfos.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag tillhör en grupp människor som är samhällets största hjältar. Vi arbetar i regel fyrtio timmar i veckan till mycket låg ersättning. Vi har ingen egentlig lön, och därmed ingen -pensionsgrundande inkomst. Vi kan inte löneförhandla eller engagera oss fackligt.

Vi är ofta för fattiga för att unna oss kultur och underhållning som medelsvensken har tillgång till. Vi förväntas vara aktiva och jobba extra på fritiden, samt vara ständigt tillgängliga för vår chef: staten. Dessutom ska vi vara tacksamma för samhällets generositet och skämmas inför våra medmänniskor, som alla är bättre än oss.

Är vi slavar? Nej, vi är långtidsarbetslösa. Vad har vi gjort för brott? Vi har haft svårt att bestämma oss.

Några av oss har funktionsnedsättningar eller tillhör en etnisk minoritet. Några av oss har en personlighet som inte går hem hos arbetsgivare medan våra övriga talanger nonchaleras. Några av oss har bara haft otur.

Vi är hjältar, men ingen besjunger våra dåd. Det måste vi göra själva.

Sisyfos

klar

Artikellänk är kopierad

Sisyfos
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro