ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Arbetslösa unga blev dreamteam

Hillevi Wahl · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012

klar

Artikellänk är kopierad

I dag är psykisk ohälsa den vanligaste orsaken bakom sjukskrivningar i Sverige. Trots detta väljer fyra av tio att inte berätta om sina funktionshinder på jobbet, enligt en ny studie från kampanjen Hjärnkoll.

Man kan undra varför. Okunskap och rädsla, skulle jag tro. 

Därför blir jag så lycklig när jag ser arbetsplatser som Media Markt i Malmö där man har gjort precis tvärtom. Där man har skapat ett dreamteam av ungdomar som har haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden på grund av psykisk ohälsa.

Sex ungdomar som har haft allt från ADHD till depressioner och ångest har fått en unik chans i något man kallar för Fastline, en helt ny arbetsgrupp inom butiken. Arbetsförmedlingen har gjort ett gediget förarbete med information och stödinsatser och Mikael Bassman, som har varit arbetsledare för teamet, har sett till att varje kille och tjej i gruppen har fått individanpassade arbetsuppgifter. Det är viktigt att det inte går för fort – eller för sakta.

”När jag först fick reda på att jag skulle hit hade jag lite ångest och tvivel, skulle jag klara det? Jag hade gått arbetslös och sjukskriven i fem år och jag har haft svårt med rutiner förut”, berättar Rasmus, en i teamet.

”Men jag har knappt missat en dag, det har gått som på löpande band här och jag trivs skitbra!” Tack vare jobbet har flera i teamet fått ordning på mycket annat i livet också. De berättar att de tränar flera gånger i veckan, har tagit kontakt med familj och vänner och mår ”så ofantligt mycket bättre” än när de gick arbetslösa.

Louise, enda tjejen i teamet just nu, säger att det var en enorm lättnad att slippa oron för framtiden när hon fick den här chansen.

”Jag kände mig så välkommen när jag kom hit, det var bara glada leenden. Jag lär mig så mycket varje dag och får hela tiden ett större ansvar.”

Det är en bärande tanke med projektet, att alla ska kunna utvecklas på individnivå, få större ansvar och så småningom få en fast anställning.

När man hör det här gänget prata så framträder några nyckelord väldigt tydligt: Ökat självförtroende, bra gemenskap och tät kontakt med arbetsledaren. Återigen tänker jag hur viktigt det är att få känna sig behövd och sedd, att vara en del av en gemenskap, oavsett vilket jobb eller vilka funktionshinder man har som människa.

På Media Markt i Malmö tycks det inte finnas någon okunskap eller rädsla för psykisk ohälsa. Bara en nyfikenhet, glädje och stolthet över att vara med om någonting nytt och häftigt.

Tack vare teamet har de också fått pris som Sveriges snyggaste butik.

”Vi behöver de här ungdomarna!”, säger Mikael Bassman. Som hoppas att konceptet sprider sig över hela Sverige.

Eller som Kim i Fastlineteamet säger: ”Det här är början på en framtid.”

Missa inte Gilla-Jobbet-mässan den 24–25 oktober! Då kan du lyssna på över 100 seminarier om allt ifrån dagens arbetsmiljöfrågor till humoristiska betraktelser med P1-Spanarna på Stockholmsmässan. + Humor på jobbet 

 Hjärnkolls undersökningar visar att hälften av landets chefer med personalansvar inte vet hur man ska hantera medarbetare med psykisk ohälsa. Dags att lära sig?– Uppgradera cheferna

klar

Artikellänk är kopierad

Hillevi Wahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro