ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Att klä sig i djurdelar är sååå förra seklet

Ina · 13 Jan 2015
Uppdaterad 13 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Pälskläder hör inte hemma i nutiden, menar Ina.
Pälskläder hör inte hemma i nutiden, menar Ina.

Det är i princip omöjligt så här års, att undgå synen av plagg med päls på.

Antingen vet pälsbärare inte hur industrin ser ut, och då är det motiverat med en ögonöppnare. Eller så anses en ytlig detalj viktigare än ett liv. 

Farmdjur lever korta liv i små burar med nätbotten utan möjlighet att utföra naturliga beteenden. De dödas med elchocker, eller genom att gasas ihjäl. På vissa platser flås de levande eller fångas i plågsamma fällor. 

Den typ av päls som sitter på jackor eller mössor kommer ofta från hunddjur som räv och mårdhund. Det är en märklig syn, att se bärare av päls gå bredvid en kär vän, som är hund. 

Djurs välmående åsidosätts sorgligt nog för ekonomisk vinning. Ge inte pengar till verksamheter som saluför någon typ av päls, dun, ull, läder, angora, mohair eller något annat material från djur. 

Framstår det extremt och svårt?

Undersök gärna hur industrierna ser ut och reflektera därefter över om ett medvetet köp, som ingen behövt dö i onödan för, är extremt i förhållande till djurens situation.

Djurmaterial framhålls ofta som miljövänliga, vilket tyvärr inte stämmer.

Textilieproduktion är förstås, likt all nyproduktion, inte heller miljöfrämjande, men har enligt oberoende studie avsevärt mindre skadlig inverkan om man ser till samtliga moment i produktionsledet. 

Lyckligtvis går det i dag enkelt att bidra till så liten skada som möjligt, vara både varm och drop-dead gorgeous! 

Att klä sig i djurdelar är så förra året, eller snarare sekel bakåt i tiden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ina
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro