ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Båda könen måste inte bli sviniga

Fridah Jönsson · 8 Nov 2012
Uppdaterad 8 Nov 2012
Båda könen måste inte bli sviniga

Båda könen måste inte bli sviniga


klar

Artikellänk är kopierad

Please, tänkte jag när Sophie Adolfssons roman ”Det känns konstigt att vakna i sin egen säng” kom ut, en till bok om en FRIGJORD KVINNA. Boken handlar i korta drag om en tjej som har sex överallt hela tiden men som egentligen mår ganska dåligt av det. På baksidetexten står det ”Vi är fortfarande ovana vid att en ung kvinnas sexualitet beskrivs som så rå och så naken, helt utan någon önskan att behaga”. Eh, är vi? Det har aldrig varit så mycket press på att kvinnors sexualitet ska vara utan önskan att behaga som nu.

Jag vill inte vara en sådan skribent som hänvisar till Twitter i varje text, men det går knappt en dag utan att en del kvinnor som kallar sig feminister twittrar om män som de vill ligga med och ingående beskriver hur det ska ske, och sedan vrålar de om objektifiering när en man råkar göra övertrampet att kalla dem snygga.

A tt kvinnors sexualitet ska ha samma villkor som mäns är jag helt med på, men jag kan med en liten KD-antydan i rösten undra varför båda könen plötsligt måste bli egoistiska, objektifierande och faktiskt ganska så sviniga? En av mina smartaste internetvänner skrev en gång att ”Det blir svårt att förklara för Kalle varför han inte får säga att han vill ha fitta medan det är coolt när Lisa säger att hon vill ha kuk”. Det är så himla träffande.

Kalla mig pryd och vanilla och präktig men ÄR det verkligen bara jag som vill spy av fokuset på sexualitet överallt?

Jag är så trött på tjejtidningar som uppmanar ”ligg så mycket du vill hela tiden skit i andra gör det bara” och jag är så trött på att jag inte känner igen det hora/madonna-komplex som alla pratar om, för jag tycker att allt endast och enbart handlar om att kvinnor SKA ta för sig sexuellt ”men på egna villkor förstås!”. Det finns inget alternativ.

Det enda som finns i Sverige i dag är att man ska ha massor av sex hela tiden men bara när du vill och skäms inte för din nakenhet och våga skriva på alla sociala medier du har tillgång till att du är kåt och vi måste låta kvinnors sexualitet ta större plats!

Jag läser ”Det känns konstigt att vakna i sin egen säng” och bara suckar. För vi har hört det tusen gånger förut, om kvinnan som ligger runt hela tiden och som inte mår bra av det. Och så fortsätter folk som går i bräschen för jämställdhet att twittra om sin kåthet och i nästa andetag skapar de ett drev som heter duga mot män som råkar skriva att de vill ligga. (Givetvis är detta samma människor som älskar att raljera över vita kränkta män och sedan skriva långa debattartiklar om hur vi måste sluta definiera folk utifrån kön och etnicitet.)

Jag är bara så extremt trött på all jävla sexualitet, kvinnlig och manlig, som hela tiden måste visas upp överallt. Kan vi inte bara... #hållakäftenomdet?

. ”Robins” har börjat igen!+ Efterlängtad premiär

 Lady Gaga startar en kampanj där hennes fans ska lägga upp bilder på sina kroppar ”för att lära sig älska dem”. Ptja, eller så tar vi bort fokus från utseendet.– Kroppsfixering.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro