ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Bygg bostäder åt studenter i stället

atlas · 18 Nov 2014
Uppdaterad 18 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Nu är det återigen dags att kasta bort miljoner på ett prestigeprojekt – renoveringen av stadsbiblioteket i Göteborg. Jag får huvudvärk bara av att anstränga mig för att hitta någon nytta med den renoveringen. Till slut kom jag på att det var en ”maffig” kultursatsning och att man kanske befarade köbildning av glupska bokläsare framför biblioteket, ungefär lik den kö Systembolaget brukar ha före stängning. Innerst inne är jag skeptisk till att man efter en noggrann behovsanalys kom på idén att piffa upp Göteborgs kultur­image med att satsa hundratals miljoner på ökad luftvolym i Stadsbiblioteket med det jag kallar ”spelplatta” som tillbygge. Hela rubbet och dubbelt så mycket skulle jag ha satsat i stället på byggandet av studentbostäder.  

klar

Artikellänk är kopierad

atlas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro