ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Centern borde byta namn till "Nyliberalerna"

Metro · 30 Sep 2015
Uppdaterad 30 Sep 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Centerpartiet bör sluta kalla sig för just Centerpartiet, då de numera ligger långt ifrån mitten på den klassiska höger-vänsterskalan.

I helgen har C haft sin stämma där de bestämt sig för att ytterligare försämra för arbetare genom att mer eller mindre avskaffa LAS och försvaga facken. C har också sagt ja till både Nato och kärnkraft, något de tidigare varit starkt emot.

Annie Lööf har sagt att hon hatar socialism och har uttryckt sig positiv till thatcherismen. Hon förnekar att C är nyliberala, men i så gott som varenda stor fråga ligger de mycket nära denna högerideologi, inklusive ovan nämnda åsikter.

C har inte öppet velat ompositionera sig på höger-vänsterskalan men att inte göra det förvirrar väljarna. Törs inte C stå för sina åsikter? Är det en strategi? Jag tycker i ärlighetens namn att det är dags för ett namnbyte, ett namn som faktiskt återspeglar vad Centerpartiet står för i dag.

Mitt förslag är Nyliberalerna.

Jag

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro