ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Cissi Wallin: Jag skrek på min tvååring på allmän plats

Cissi Wallin · 9 Aug 2017
Uppdaterad 9 Aug 2017
Jag vrålade fan och skitunge och fan igen, skriver Cissi Wallin.

Jag vrålade fan och skitunge och fan igen, skriver Cissi Wallin. Foto: IBL/Shutterstock


Min tvååring har bitits hela sommarn. Vår lilla kärnfamiljssommar har varit själva antitesen till ett härligt instagramflöde. Jag har mer avvärjt bit- och rivkaos, druckit kallnat kaffe och gapat svordomar om och om igen under denna livets prövning till sommar, skriver Cissi Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Han bet mig i låret. Och jag tappade det. Skrek på min tvååring på allmän plats. Vrålade så tiden frös liksom ansikten i närheten. Vrålade fan och skitunge och fan igen. Kastade nyköpta mutglassen gjorde jag också. Allt i skenet av den heliga moderns tålamodsgloria som brann upp, likt lapparna i ”Fångarna på fortet” när tiden runnit ut.

Han har bitits hela sommarn. Tvååringars livsmotto och framtida väggord verkar för övrigt vara ”söndra och härska”. Vår lilla kärnfamiljssommar har varit själva antitesen till ett härligt instagramflöde. Barn som ler tindrande och håller upp en perfekt avbiten glasspinne. I motljus, ni vet. Addera några såpbubblor som dansar in, i bild snett från vänster plus 18 flåshurtiga hashtags och kräkreflexerna dansar hambo. Jag har mer avvärjt bit- och rivkaos, druckit kallnat kaffe och gapat svordomar om och om igen under denna livets prövning till sommar. Om det nu ens, rent lagligt, ska få kallas sommar när man odlar könshåret extra fluffigt för att slippa få frostskador i mellangården.

Det positiva är väl att jag blivit en gnutta mer immun mot de där som aldrig tar såna som typ Anders Borg i örat, men gärna säger åt mammor på gränsen till systemkollaps att ens unge borde ha mössa, i juli. Vid det här laget vet man vilka som delar ut flest såna obegripliga uppläxningar – 40- och 50-talisterna. De som hade småbarn ungefär samtidigt som Magnus Ladulås carpade diem och därmed har glömt hälften, men ändå tycker sig ha fullt mandat att ondgöra sig över ”dagens föräldrar”. Och just denna art tar sig alltså ofta friheten att komma med syrliga pikar och ”goda råd”. Samtidigt som de är tysta som möss när någon man (och pappa) som heter Anders tappar det helt. Då heter det ju, som vi lärt oss senaste veckan, att ”sånt där händer oss alla”.

Tillåt mig påminna om något som faktiskt, mycket mer troligt händer oss alla: att man tappar tålamodet med barn. Att man stundvis suger som vuxen och sen kompenserar som en manisk scoutledare. Vill bara skjuta till det perspektivet eftersom senaste veckans surr varit helt bortom sans och balans. Samtidigt som killar och gubbar alltså ska få lajva Trump på fyllan och bli bortförklarade med att det varit mycket på jobbet – så ska en småbarnsmorsa som knappt unnats en god natts sömn på två år inte ens få tappa tålamodet efter en sommar av något som skulle kunna gå att jämföra med att tvingas uppleva en snedfull Anders Borg om och om och om igen?

Jo, jag vet att detta kanske låter något osammanhängande, men tro fan det när man ska försöka hantera samtidens dårskap i hur olika män och kvinnor granskas och döms samtidigt som man ska notera att någon Ulla-Lena dubbat sig till ens privata föräldraskapscoach. Och samtidigt som man dessutom glömmer bort att sminka upp den fula verkligheten med filtret ”Juno” på Instagram.

+ Äntligen öppnar förskolan igen! Semester!

– Äntligen öppnar förskolan igen! Streptokocker!

Cissi Wallin

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro