ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Cissi Wallin: Förlåt Anders, jag ska börja skriva om bensinskatt istället

Cissi Wallin · 1 Feb 2018
Uppdaterad 1 Feb 2018
Patosriddarna i kommentarsfältet prioriterar bensinskatten framför döda barn, enligt Cissi Wallin.

Patosriddarna i kommentarsfältet prioriterar bensinskatten framför döda barn, enligt Cissi Wallin. Foto: Alamy


Skriver man om svältande barn i Västafrika så är de ännu mer svältande barnen i Östafrika det verkliga problemet, skriver Cissi Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag måste bara fråga dig, du person som ofta dräller in i diverse kommentarsfält och drämmer näven i (det digitala) bordet om att det någon skrivit inte är relevant nog att ta upp. Jag undrar såklart, faktiskt nästan spricker av nyfikenhet över att få veta vad du tycker är relevant nog att ta upp? För efter över 10 år med röven så att säga fastlimmad på den här kolumnspalten så har jag blivit varse framförallt en sak – inget är tillräckligt relevant för den ”kräsne läsaren” med uppenbart enorm kommentarsfältspatos. Skriver man om svältande barn i Västafrika så är de ännu mer svältande barnen i Östafrika det verkliga problemet. Eller kanske ännu mer, av er kommentarsfältspatosriddare att döma – bensinskatten.

Skulle säga att 75 procent av alla manliga läsare som hör av sig i sann kommentarsfältspatosriddar-anda är osunt fixerade vi bensinskatt. ”Skriv om det istället för något jävla trams om påhittade orättvisor!”, gormar Anders med en Nissan Micra som profilbild. Och för en sekund undrar jag om Anders nog inte misstagit mig för han motorskribenten Collin. Collin – Wallin, lätt hänt. 

En annan sak som kommentarsfältspatosriddarna väldigt gärna vill att man skriver om är ”elefanten i rummet”. Det länkas till suspekta sajter med diverse diagram över vad invandringen kostar och ”hur mycket koldioxid araber släpper ut i Sverige per år”. Själv undrar jag mest vad hatiska män, från alla kulturer kostar samhället varje år? Och hur mycket skit släpper Anders och hans okynneskörande av sin Nissan Micra ut årligen, bara i Skövde centrum med omnejd? Men det är klart. Vem är jag att avgöra vad som är relevant att skriva om. Kanske ska jag låta Kalle ta över här nästa vecka och skriva en superrelevant analys om att ”feminismen idag inte är sexig nog”? Eller så kan Kent få orera om rätten till EU-bidrag riktad mot landsbygdsslöjd för förtidspensionerade? Eller bara ännu mer bensinskatt, gärna enbart siffror och statistik så man blir alldeles fuktig av upphetsning? Tombolan är öppen! Kalla detta julafton, kära kommentarsfältspatosriddare! Tänk högt. Lär mig skriva om det verkligt relevanta och vinn en årsförbrukning av bra wi-fi och dålig analysförmåga.

Cissi Wallin

Plus: Barn

Minus: Barn

”Jag är en rabiat ganska kompromisslös feminist” – Möt Cissi Wallin

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro